BUILD 2014: Windows Phone 8.1 anunțat oficial cu Cortana, Windows 8.1 Update 1 și 3 noi telefoane Nokia

1.502 ori
<b>BUILD 2014: Windows Phone 8.1 anunțat oficial cu Cortana, Windows 8.1 Update 1 și 3 noi telefoane Nokia</b>Pe 2 aprilie 2014 Microsoft a început un eveniment special pentru dezvoltatori, sub numele de BUILD 2014. El are loc în San Francisco pe parcursul a câteva zile în această săptămână și a inclus câteva anunțuri foarte interesante cu câteva ore...

Pe 2 aprilie 2014 Microsoft a început un eveniment special pentru dezvoltatori, sub numele de BUILD 2014. El are loc în San Francisco pe parcursul a câteva zile în această săptămână și a inclus câteva anunțuri foarte interesante cu câteva ore în urmă. E vorba despre un update important pentru Windows Phone 8, unul mai puțin de anvergură pentru Windows 8.1 și 3 handseturi noi cu WP8.1.

Probabil cel mai interesant anunț de astăzi a fost cel al lui Windows Phone 8.1, care vine cu propriul asistent virtual numit Cortana. El este răspunsul la Google Now și Siri și are în spate tehnologia Bing. Cortana va permite să setați remindere, entry-uri în calendar, să apelați prin comandă vocală diferite contacte și vă primiți informații despre locurile pe care le vizitați.

Cortana

Asistentul virtual poate oferi informații despre sport, informații meteo și alte astfel de date pe care le primim și de la rivalii acestei soluții. Cortana poate fi accesată cu ajutorul butonului Search și are parte de recunoaștere vocală la nivel avansat. Evident puteți ruga acest asistent să facă și căutări pe web pentru voi.

BUILD 2014: Windows Phone 8.1 anunțat oficial cu Cortana, Windows 8.1 Update 1 și 3 noi telefoane Nokia

Interesant e că veți putea primi notificări customizate prin intermediul lui Cortana, adaptate la preferințele voastre și obiceiurile de utilizare. Windows Phone 8.1 aduce în sfârșit și o zonă dedicată notificărilor, sub numele de Action Center. Această zonă include toggle-uri ce permit accesarea rapidă a setărilor și opțiunilor, precum luminozitate, setări de localizare, WiFi și Bluetooth. Apoi mai jos avem parte de un "notification drawer" care afișează o listă de notificări ce includ mailuri, mesaje text, apeluri ratate și alte evenimente oferite de Cortana.

Aflăm și că aplicațiile din WP8.1 pot acum să schimbe lockscreenul și să schimbe și tema afișată. Avem parte și de posibilitatea de a folosi un fundal custom pentru tile-urile din ecranul Start. Acum Windows Phone 8.1 suporta și butoane virtuale, o funcție de tip Do Not Disturb și o tastatură în stil Swype numită Wordflow.

BUILD 2014: Windows Phone 8.1 anunțat oficial cu Cortana, Windows 8.1 Update 1 și 3 noi telefoane Nokia

Windows 8.1 Update 1 a sosit la rândul său cu câteva ore în urmă, el fiind un update mai mic decât WP8.1. Acest release aduce posibilitatea de a interacționa cu aplicațiile Metro din taskbarul de pe Desktop. Acum aplicația Windows Store poate fi integrată în taskbar, astfel că utilizatorii desktop pot descoperi mai ușor aplicațiile Metro. Actualizarea va sosi via Windows Update pe 8 aprilie

Windows 8.1 Update 1 va suporta boot către desktop, iar IE 11 va primi și el un update pentru a suporta câteva funcții business noi. Microsoft vă va alerta că aveți instalate noi aplicații, pentru a le semnala mai bine. Puteți acum și să căutați aplicații din Store în Windows 8.1 Update 1 direct din bară laterală de căutare.

Nokia Lumia 930

Nici de hardware nu am dus lipsă azi, fiind lansate 3 telefoane Nokia, cu Windows Phone 8.1 la bord. Printre ele se număra Nokia Lumia 930, cu procesor Snapdragon 800 quad core, 2 GB RAM, 32 GB stocare și un display Full HD de 5 inch. Terminalul vine cu o cameră de 20 MP Pureview și baterie de 2420 mAh. Nokia Lumia 630 și Luumia 635 sunt celelalte noi modele, ambele de buget.

Nokia Lumia 630 și Luumia 63

Lumia 630 este un dual SIM cu procesor Snapdragon 400 quad core, cu 512 MB RAM, 8 GB stocare și slot microSD. Aceste dotări sunt împărtășite și de Lumia 635, ca și ecranul de 4.5 inch FWVGA IPS LCD. Avem parte și de o cameră de 5 MP, iar Lumia 630 se lansează în mai la prețul de 119 euro single SIM sau 129 euro dual SIM. Lumia 635 va avea în plus și LTE.

Așteptăm acum cu nerăbdare să vedem dueluri între Cortana, Siri și Google Now și mai ales modul în care vor fi administrate notificările de această dată pe Windows Phone.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×