Cameră de 16 megapixeli pentru Nokia, pe telefonul Nokia N801

2.512 ori
<b>Cameră de 16 megapixeli pentru Nokia, pe telefonul Nokia N801</b>Săptămâna trecută am aflat câteva detalii despre un misterios și nu prea model Nokia cu Windows Phone la bord (N900). Iată că acum descoperim și cum ar putea arăta un viitor cameraphone produs de compania nordică. Este aici vorba despre Nokia...

Săptămâna trecută am aflat câteva detalii despre un misterios și nu prea model Nokia cu Windows Phone la bord (N900). Iată că acum descoperim și cum ar putea arăta un viitor cameraphone produs de compania nordică. Este aici vorba despre Nokia 801, un terminal cu cameră de 16 megapixeli, asta dacă zvonurile sunt reale.

Sursa din spatele lui Nokia 801 este aceeași ca și cea din spatele lui Nokia 900, deci avem o oarecare încredere în ea. Din păcate nu avem și o imagine pentru cameraphone, ci doar o schiță deocamdată și o listă destul de tentantă de specificații. Iat-o:

  • Display: 3.8 inchi, Clear Black Display, AMOLED, 640 x 360 pixeli
  • CPU: 1.2 GHz, dual core
  • Camera: 16MP, Carl Zeiss, bliț Xenon, bliț dual LED pentru captură video, captură 1080p la 30 fps, cameră frontală VGA
  • Conectivitate: Bluetooth 3.0, USB 2.0, WiFi b/g/n, NFC, HDMI, GPS
  • Memorie: 16GB internă, slot microSD
  • Baterie: 1550 mAh

Mai aflăm și că acest telefon high end va sosi pe piață în primul trimestru al anului viitor, cu un preț de aproximativ 480 de euro și asta fără taxe suplimentare. în vreme ce Nokia N8 tot scade spre limita de 1.000 lei, mă întreb dacă merită să facem trecerea la un model de 16 megapixeli.

De asemenea, e foarte puțin probabil ca Nokia să ne ofere un telefon dual core cu o astfel de rezoluție. La ce bun procesorul, dacă va rula tot Symbian și la ce e bună rezoluția dacă avem o cameră genială cu care să realizăm fotografii de rezoluții mult mai înalte?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×