Camera "periscop" de pe Vivo APEX e de fapt brevetată deja de către Essential

736 ori
<b>Camera "periscop" de pe Vivo APEX e de fapt brevetată deja de către Essential</b>Unul dintre cele mai inedite smartphone-uri prezentate în spatele ușilor închise de la MWC 2018 a fost cu siguranță Vivo Apex, un terminal aflat momentan în stadiul de concept. Acest dispozitiv se remarcă atât prin intermediul ecranului edge-to-edge

De abia ne declaram fascinaţi de telefonul concept Vivo APEX săptămâna trecută şi iată că apar deja probleme în cazul său. Prezentat la MWC 2018 drept un smartphone care are un display cu adevărat edge to edge şi o cameră care se ridică din zona superioară, acest terminal are probleme cu drepturile de autor.

Aparent acea cameră "periscop", care se ridică din zona superioară ar fi fost brevetată deja de către Essential. Norocul celor de la Vivo e că au prezentat doar un concept şi nu au produs sute de mii de unităţi, pe care ar fi trebuit să le retragă în caz de proces. Vivo a recurs la acea amplasare de cameră pentru a putea implementa un ecran full pe tot panoul din faţă.

Şi Essential încearcă să găsească metode să scape de decupajul camerei, nu prea apreciat pe primul său handset, fiind în mijlocul "frunţii" ecranului. Compania lui Andy Rubin avea deja brevetul depus spre înregistrare de acum câţiva ani şi îl avea înregistrat anul trecut - fiind șanse să vedem aşa ceva pe Essential Phone 2. Totuşi câtă vreme brevetul nu e pus în aplicare, ci doar păstrat în arhive, Vivo ar putea avea o portiţă să îşi lanseze produsul. Mai ales dacă plătesc şi ceva drepturi de autor spre Essential.

Avantajul chinezilor e că ei deja au realizat o versiune fizică a acestei idei, iar Essential a rămas doar la teorie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×