Camera triplă pentru iPhone-ul din 2019 este detaliată, are o tehnologie 3D nouă

1.314 ori
<b>Camera triplă pentru iPhone-ul din 2019 este detaliată, are o tehnologie 3D nouă</b>La începutul lunii vă informam prin intermediul unui articol și despre faptul că Apple pare a copia de la Huawei, cu referire la camera triplă vehiculată pentru un viitor model iPhone. Acum această tehnologie din spatele setup-ului ne este

Scriam la începutul acestei luni că Apple pare să copieze de la Huawei, pregătind o cameră triplă pentru unul dintre viitoarele sale iPhone-uri. Pe atunci preziceam că dacă se concretizează acest telefon Apple va zice sigur "începusem să lucrăm la proiect înainte de Huawei". Acum revine teoria, de această dată cu furnizori din Taiwan citaţi.

Aflăm că acea cameră triplă este păstrată pentru iPhone-ul din 2019, iar sursele din Taiwan afirmă că Apple va lansa cel puţin un handset cu 3 "ochi", cu AR şi 3D Vision la anul. Două dintre cele 3 camere vor putea oferi o imagine asupra unui obiect dintr-un unghi diferit, creând astfel un obiect 3D. Analiştii consideră că aceasta este o idee mai inspirată decât conceptul de "Time of Flight", care măsoară timpul necesar unei unde laser să se lovească de obiectele din jur.

Alţii speculează că vom vedea o soluţie stereoscopică şi o metodă de triangulare. A treia cameră va avea lungime focală mai mare şi va aduce şi zoom optic 3X, ca la Huawei P20 Pro. Gigantul din Cupertino îşi ia senzorii de cameră de la Sony, Sharp, LG şi Dali. Doar această din urmă firmă ar fi capabilă să livreze module triple la timp totuşi. E totuşi cam devreme să ne gândim la un telefon ce va fi lansat peste vreo 16 luni, aşa că până atunci lăsăm speculaţiile să curgă în voie.

De văzut cum va reacţiona Huawei la acest tip de telefon şi dacă se va lăsa cu proces. Întrebarea e dacă Huawei a apucat să obţină drepturi de autor asupra camerei triple sau nu. Şi cum rămâne cu telefonul cu 5 camere de la Nokia totuşi?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×