Eşti dependent de iPhone? E vină social media! Aşa consideră Tim Cook, care explică fenomenul

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.407 ori
<b>Eşti dependent de iPhone? E vină social media! Aşa consideră Tim Cook, care explică fenomenul</b>Dependența de smartphone este o realitate și pe măsură ce tehnologia avansează parcă suntem mai lipiți de ecranul telefoanelor mobile. Despre acest subiect a discutat de curând și Tim Cook, CEO-ul Apple care a declarat faptul că

În ultimii ani s-a discutat tot mai serios despre dependența de smartphone, dar şi de social media şi în unele ţări există chiar clinici de dezintoxicare pentru aşa ceva. Acum Tim Cook îşi spune părerea despre fenomen, axându-se pe dependenţa de iPhone.

CEO-ul celei mai mari companii tech din lume consideră că suprautilizarea social media şi abuzul de tehnologie face oamenii dependenţi de terminalele lor. Afirmaţia vine pe fondul acuzelor aduse cu privire la "dependenţa de iPhone" semnalată la cei mici. Cook aruncă vina mai degrabă pe social media şi afirmă că această tehnologie nu ar trebui să fie folosită tot timpul.

Ştim deja că la fiecare lansare de iPhone cozile abundă în fața Apple Store-urilor şi includ şi copii, adolescenţi şi tineri. În ultimii ani s-a discutat foarte mult şi despre timpul pe care copiii, în special cei mai mici îl petrec în fața iPad-ului. Descoperirile oamenilor de ştiinţă cu privire la modificările creierului la vârste mici provocate de acel timp petrecut la tabletă nu erau deloc încurajatoare.

Mai nou se discută la nivel înalt în cadrul Apple despre rezolvarea problemei cu dependenţa celor mici de iDevice-uri. O soluţie ar fi controlul parental îmbunătăţit sau pur şi simplu părinţi mai stricţi. În cadrul conferinţei Everyone Can Code, Cook a dat exemplul nepotului său, căruia i-a pus restricţii. Aparent cel mic nu are voie pe reţelele de socializare şi nici să folosească prea mult iPhone-ul.

Cook mai afirmă şi că nu considera un succes utilizarea abuzivă a produselor Apple, zi şi noapte. Numeroase şcoli, licee şi facultăţi încurajează utilizarea tehnologiei moderne, dar şi aici CEO-ul are ceva de spus. A dat exemplu un curs de literatură, unde a aparent un iPad sau iPhone nu prea îşi are locul. Aşteptaţi-vă la funcţionalităţi noi care rezolvă problema cu dependenţa, precum un pop-up care te anunţă că ai stat prea mult pe telefon sau tabletă.

Dacă primim alerte de gen pentru sedentarism, de ce nu şi pentru dependenţa de iPhone?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×