Cartela SIM a fost hackuita, milioane de telefoane sunt expuse

1.591 ori
<b>Cartela SIM a fost hackuita, milioane de telefoane sunt expuse</b>Auzim tot timpul de hackuri, unul dintre cele mai recente fiind chiar unul care a pus la pământ site-ul pentru dezvoltatori Apple. Astăzi descoperim că și cartelele SIM sunt expuse, de vreme ce criptograful german Karsten Nohl afirmă că ar fi...

Auzim tot timpul de hackuri, unul dintre cele mai recente fiind chiar unul care a pus la pământ site-ul pentru dezvoltatori Apple. Astăzi descoperim că și cartelele SIM sunt expuse, de vreme ce criptograful german Karsten Nohlafirmă că ar fi descoperit o metodă de a sparge criptarea anumitor cartele.

Acest exploit ar putea permite unui virus să fie uploadat și apoi va permite realizarea unei fraude de sistem, redirecționarea de apeluri și chiar înregistrarea lor. Expertul afirma că aceste cartele sunt afectate în funcție de regiune și de operator, de vreme ce standardele de criptare variază de la țară la țară.

Estimările arată totuși că aproximativ jumătate de miliard de terminale ar putea fi afectate, adică o optime din cartelele SIM de pe glob. Trebuie să recunosc că în toți anii de existența a cartelei SIM nu am auzit până acum că securitatea acesteia să fie compromisă. De admirat e faptul că metoda de criptare care a funcționat până acum a fost dezvoltată în anii 70.

Marii operatori precum AT&T sau Verizon au luat deja poziție, afirmând că au trecut deja la noi generații de criptare de ani buni, iar expertul menționat anterior s-a oferit să ajute operatorii pentru a bloca această vulnerabilitate.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×