Căutarea vocală Google este înlocuită cu Google Assistant pe multiple terminale Android

1.329 ori
<b>Căutarea vocală Google este înlocuită cu Google Assistant pe multiple terminale Android</b>Google vrea facă din faimosul Assistant modalitatea principală de căutare pe mobil, inclusiv la capitolul căutare vocală. "Google Voice Search" este o funcţie care datează de dinaintea existenţei lui Google Assistant

Google vrea facă din faimosul Assistant modalitatea principală de căutare pe mobil, inclusiv la capitolul căutare vocală. "Google Voice Search" este o funcţie care datează de dinaintea existenţei lui Google Assistant şi se pare că s-ar pregăti înlocuirea sa. Ce noutăţi apar aflaţi mai jos.

Google Voice Search era pur şi simplu accesul la motorul de căutare Google prin comandă vocală. Google a început acum înlocuirea acelei metode cu Google Assistant. Până acum accesam căutarea vocală prin aplicaţia Google, prin bara de căutare şi widgetul aferent sau un shortcut pe mobil. Acum iconul acelei căutări este înlocuit cu cel Google Assistant, iar în loc de "Say Hey Google" apare mesajul "Ask your Assistant".

Când deschizi aplicaţia încă apare interfaţa veche, dar căutarea se face prin Assistant, care deschide o fereastră cu rezultate. Lansarea acestei funcţionalităţi se va face treptat, în valuri, deci e posibil să nu o fi primit si pe terminalele voastre încă. Subliniez şi că ţările cu limbi încă nesuportate de Google Assistant nu vor vedea modificarea.

Cei de la 9to5google au primit deja update-ul, care pare să fie server side şi nu ţine de versiunea de aplicaţie Google (10.24 stabilă sau 10.28 beta). Nu contează nici device-ul folosit. E clar că în România rămânem încă la Voice Search ceva vreme, dar inevitabil va fi înlocuit de Google Assistant şi la noi la un moment dat.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×