Ce se intampla cu telefoanele pe care le reciclam (Video)

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.719 ori
<b>Ce se intampla cu telefoanele pe care le reciclam (Video)</b>Dupa ce ati asteptat luni intregi ca noul dumneavoastra telefon de vis sa fie livrat, iata-l in toata splendoarea, gata de a fi scos din cutie si aratat tuturor prietenilor, la o bere. Dupa nici 6 luni va aparea succesorul sau, iar primul terminal va fi...

Dupa ce ati asteptat luni intregi ca noul dumneavoastra telefon de vis sa fie livrat, iata-l in toata splendoarea, gata de a fi scos din cutie si aratat tuturor prietenilor, la o bere. Dupa nici 6 luni va aparea succesorul sau, iar primul terminal va fi gata de casare. Dar ce pateste acest handset in procesul de reciclare? Aflati din urmatorul clip:

Desi in Romania un astfel de proces nu are loc, in tarile civilizate reciclarea telefoanelor mobile este ceva obisnuit. In clipul de mai sus ati putut urmari o parte a serialului Eco Trip, care se axeaza pe ciclul de viata al unui telefon. Stiati oare ca in fiecare telefon mobil exista metale pretioase in valoare de 1 dolar?

Astfel, 200 de handseturi v-ar fi de ajuns sa fabricati o verigheta. Partea de baza a procesului de reciclare este destul de simpla: o banda rulanta enorma transporta handseturile si apoi o zona de separare a fierului de plastic le "descompune", cu ajutorul unui magnet puternic. Apoi totul este maruntit pana la un nivel... microscopic si puteti spune adio telefonului dumneavoastra vechi, de dragul unuia nou si al protejarii naturii.

[Via: Mobilecrunch.com]

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×