Ce specificații v-ați dori pe telefonul Motorola X de la Google?

1.434 ori
<b>Ce specificații v-ați dori pe telefonul Motorola X de la Google?</b>Știți că Google a achiziționat Motorola în urmă cu ceva timp, dar nu a fost lansat niciun smartphone la care să se vadă amprenta gigantului american în mod real. Sunt așteptări mari și la un moment dat circulau două variante privind motivele...

Știți că Google a achiziționat Motorola în urmă cu ceva timp, dar nu a fost lansat niciun smartphone la care să se vadă amprenta gigantului american în mod real. Sunt așteptări mari și la un moment dat circulau două variante privind motivele pentru care Google a dorit să cumpere Moto:

Motorola RAZR HD, vârful de gamă al companiei americane în 2012

a. Achiziție strategică făcută pentru cele peste 18.000 de patente ale Motorola cu scopul de a-și securiza portofoliul în războiul tacit dus din acest punct de vedere cu Apple, Microsoft, etc. Fără dorința de a face din Motorola un mare nume pe piața producătorilor hardware.

b. Tot pe partea de strategie, Motorola să fie un fel de ghimpe în coasta Samsung, LG, etc. Ar fi fost o oarecare dependență a Google și Android față de companiile hardware, așa au mereu o alternativă și anume aceea de a investi în Motorola și a o transforma într-un mare jucător.

Să revenim la Motorola X, mă hazardez în a face o listă de specificații care l-ar transforma într-un veritabil vârf de gamă:

 • display de 5 inch cu rezoluție la 1080p, rezistent la apă și praf;
 • procesor Snapdragon S4 Pro la minim 1.5 GHz, 2 GB RAM, minim 32 GB spațiu de stocare + slot pentru microSD, Adreno 320 GPU;
 • Android 4.2 Jelly Bean;
 • 4G / LTE, 3G, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, etc - chestiile comune pe partea de conectivitate;
 • cameră foto de 13 Megapixeli și cameră frontală de 2 Megapixeli, ambele să filmeze la 1080p;
 • baterie de minim 3000 mAh, sub 140 de gr. și grosime sub 7 mm.

Normal că ar trebui să puncteze serios și la design, fibre de kevlar pe spate pentru rezistență ca la Motorola RAZR & RAZR Maxx și un grip bun.

La nivel de GPU mi-aș dori să văd și procesoarele Qualcomm de ultimă generație, dar acestea am înțeles că vor sosi abia din partea a doua a anului. Mă refer la Qualcomm Snapdragon 800 care-i de tip quad-core ARM Cortex-A15 la 2.3 GHz, Adreno 330, decodează conținut video de tip 4k la 30 fps, tehnologie pe 28nm de la TSMC.

Ar mai fi o alternativă fezabilă pentru Motorola X: Tegra 4 cu 4 x ARM Cortex-A15 + nucleu subtactat, consump cu 45% mai puțină energie decât Tegra 3 și de 2.6 ori mai performant din punct de vedere al acceleratorului grafic. Din păcate, NVIDIA la Tegra 4 merge pe ideea chipsetului LTE distinct și nu încorporat ca la procesoarele Qualcomm.

De ce insist pe partea de CPU? Știți că Texas Instruments ce era partener important al Motorola a ales să nu mai mizeze pe procesoarele pentru telefoane și tablete, de aici vine și interesul Moto pentru un alt nume mare din domeniu. Nu cred că vor apela la Samsung ci mai degrabă la Qualcomm sau NVIDIA, a doua variantă pare puțin cam greu de luat în seamă fiind un nume mic în domeniu. Tegra 3 nu a impresionat așa tare, consumă multă energie și problema cu LTE detaliată mai sus.

Display-urile de 5 inch cu rezoluție 1920x1080 pixeli și IPS pot fi antamate ușor. Sincer, nu-mi pasă așa tare de ce se află sub capota telefonului, dacă-mi permiteți o exprimare mai plastică. Sunt câteva coordonate pe care le consider de bază pentru un smartphone de top:

1. Viteză - nu-mi pasă dacă-i dual-core sau quad-core, să ofere viteză în meniu sau rularea aplicațiilor. Ar fi o condiție de bază.

2. User friendly - nu contează dacă are o interfață grafică sau cea stoc de pe Android, să nu-mi aducă tot felul de briz brizuri stupide ci să mizeze pe simplitate și operabilitae, din câteva gesturi touch să ajung acolo unde-mi doresc, cât mai simplu cu putință.

3. Design ireproșabil - să uimească, să impresioneze pe cei care-l văd prima dată și asta nu doar prin prisma dimensiunilor ci prin calitatea materialelor, finisare și design - forme plăcute, să nu dea impresia că-mi va scăpa din mână.

4. Abilități foto și video - nu-i factorul principal la achiziție, dar nu strică să se descurce excelent și să mă facă a lăsa aparatul foto & video pe acasă. Știți că acum pe partea de soft se pot face multe, mai ales în ce privește stabilizarea atât la fotografii cât și la clipurile video.

5. Upgrade software - apare o nouă versiune de Android, să fie adusă cât mai rapid pe smartphone, chiar în doar câteva ore. Printre companiile care ar trebui să facă asta în viitor ar fi Motorola, asta pentru că se află în ograda Google.

Vârful de gamă al Motorola în Europa la ora actuală este Motorola RAZR HD ce la noi din câte știu nu a ajuns:

 • display AMOLED de 4.7 inch cu rezoluție 1280x720 pixeli;
 • procesor Snapdragon S4 dual-core la 1.5 GHz, 1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare + microSD slot;
 • Android 4.0.4 și upgrade la Android 4.1 Jelly Bean;
 • LTE / 4G, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS și GLONASS;
 • cameră foto de 8 Megapixeli, autofocus, LED flash, touch focus, geo-tagging, detectare a feței, stabilizare de imagine, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 1.3 Megapixeli;
 • baterie de 2500 mAh, 146 gr. și 8.4 mm grosime.

Motorola nu are niciun smartphone quad-core pe piață și Europa nu constituie o prioritate pentru ei. Se bazează pe SUA și China, au și telefoane care se vând doar acolo.

Ce credeți că ar trebui să încorporeze Motorola X?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×