Ce spun site-urile din .com despre Essential Phone: puternic, arătos, camera nu e chiar perfectă

1.823 ori
<b>Ce spun site-urile din .com despre Essential Phone: puternic, arătos, camera nu e chiar perfectă</b>Pentru că smartphone-ul Essential a început a ajunge pe masa de teste ale marilor publicații tech din SUA, iată că astăzi am adunat pentru voi o colecție a impresiilor pe care acest telefon le-a format editorilor. Părerile sunt oarecum împărțite și

În următoarele săptămâni marii retaileri din State vor începe să vândă faimosul Essential Phone, care ar trebui să ajungă apoi şi în Europa, Japonia, UK şi alte regiuni de pe glob. Până atunci au început să apară recenzii ale telefonului companiei lui Andy Rubin, care se doreşte a fi o revoluţie şi un nou început în zona smartphone, paralel cu mainstream-ul. În ce măsură marile site-uri şi bloguri tech au fost încântate de aceste noutăţi aflaţi mai jos, pentru că avem un review roundup pentru voi.

1. Engadget: un telefon impresionant şi remarcabil, dar cu mici imperfecţiuni

Essential Phone

Cei de la Engadget au avut puţină vreme să testeze Essential Phone, dar suficientă cât să se convingă că este un smartphone Android deosebit. E adevărat că e magnet de amprente, cel puţin în versiunea neagră, dar panoul frontal cu muchii ultra înguste face o impresie unică. Trebuie totuşi spus că ecranul IPS LCD e un pic mai spălăcit decât cele AMOLED de pe piaţă şi nu e atât de luminos.

Engadget afirmă şi că acest telefon e total plat, fără curburi şi stă complet plat şi lipit de o masă sau alta suprafaţa plană. Calitatea capturii foto a fost descrisă ca "decentă", dar lipsa mai multor moduri de captură e o problemă, mai ales când ai un senzor foto monocrom în sistemul dual camera şi nu îl pui la treabă ca lumea. Simplitatea la nivel de software e un plus aici, dar poate şi un minus pentru cei care vor mai multă personalizare.

2. Mashable: arătos şi promiţător, dar tot nu e iPhone sau Google Pixel Killer

Essential Phone

Mashable a subliniat că avem de-a face cu un smartphone cu preţ de 700 de dolari aici şi că Andy Rubin and co au pariat pe un design atipic. Reuşita vine la nivel de look şi materiale folosite, pentru că handset-ul vine cu ramă din titaniu şi un spate ceramic atât de glossy încât poate fi confundat cu sticla. Aparent nuanţa de negru ce apare aici e atât de reflectivă, încât pare "argintie" în lumina potrivită. Evident atrage amprente. Trebuie spus şi că deşi include un ecran de 5.7 inch, terminalul nu e mai mare decât un iPhone 7, ceea ce poate fi un soi de preview pentru ce vom primi pe iPhone 8.

Aparent terminalul este şi destul de alunecos, dar are un scanner de amprente plasat într-o zonă mai comodă decât cea a lui Galaxy S8 de exemplu. Mashable critică lipsa de jack audio, dar laudă lipsa de bloatware şi simplitatea software-ului. Când vine vorba de fotografiile realizate cu camera duală, Essential Phone ar sta mai bine decât un iPhone 7 Plus, mai ales la realismul culorilor. Din păcate la captură de lumină în condiţii low light nu stă la fel de bine.

Şi camera selfie a părut să dezamăgească reviewerii. Recenzia a inclus şi detalii despre modulele care se pot ataşa acestui telefon.

3. The Verge: un telefon din viitor

Essential Phone

Cei de la The Verge văd Essential Phone drept miezul viitoarei experienţei smart home cumva, conectat la absolut toate terminalele şi produsele ce vor include soluţii Essential. Ecranul edge to edge e descris drept ceva special, iar editorul regretă lipsa unui ecran OLED, care ar fi fost mai util în tandem cu headset-urile VR decât cel LCD folosit aici. Aparent Essential nu a putut găsi la timp parteneri care să taie panouri AMOLED în timp util, de aceea a mers pe LCD-uri.

Recenzia laudă vizibilitatea ecranului în bătaia soarelui, dar şi unghiurile largi de vizualizare. E apreciată şi densitatea acestui device, care deşi e mult mai mic decât iPhone 7 Plus, are aceeaşi greutate. Nu totul e perfect totuşi, pentru că avem un difuzor în zona inferioară, care e uşor de acoperit cu palma din greşeală. Aflăm şi că terminalul vine cu un dongle USB-C, cu rol de adaptor pentru căştile standard, în lipsa jack-ului audio.

E interesant aspectul Cameră aici, pentru că deşi The Verge era gata să critice camera, în ultima clipă telefonul a primit o actualizare şi capturile plate şi galbene de dinainte au primit extra contrast. Experienţa low light fusese descrisă ca "un foc în tomberon", dar apoi a devenit "respectabilă". Am aflat cu ocazia acestei recenzii şi că micul ataşament de cameră cu captură la 360 de grade are un mic ventilator la interior, pentru răcirea sa. The Verge scrie şi că viaţa bateriei lui Essential Phone este excelentă.

4. Techcrunch: un pariu pe viziunea lui Andy Rubin

Essential Phone

Cei de la Techcrunch au fost putin mai rezervaţi şi mai calculaţi cu impresiile, numind experienţa lor un hands on cu smartphone-ul, mai degrabă decât un review full. Trebuie spus că au avut telefonul la îndemână doar 2 zile. Au apreciat corpul din titaniu şi ceramică, dar şi ecranul foarte arătos. Confortul în mâna utilizatorului a fost subliniat, iar viaţa bateriei e lăudată, fiind de aproximativ 2 zile. Techcrunch nu a apreciat lipsa de jack audio şi nici decupajul camerei frontale în mijlocul părţii de sus a ecranului.

Acolo se pierde serios din afişaj atunci când ecranul se întunecă, precum în interfaţa camerei. Au apărut şi glitchuri la nivel de software, câteva reseturi, SIM necunoscut şi crash-uri la nivel de bară de notificări, dar totul e pus pe seama faptului că era un prototip pus la teste şi nu varianta full. Rămâne doar o viziune deocamdată a unui viitor de multiple produse Essential.

5. CNET: telefon experimental şi se simte

Essential Phone

CNET insistă că acesta este un experiment riscant şi lag-ul apare din când în când. Lipsa de mod Portrait e criticată, ca şi lipsa de filtre şi mod Manual pentru cameră. Fotografiile nu sunt la fel de bine colorate sau luminoase precum cele realizate cu Galaxy S8 spre exemplu, dar detaliile au arătat OK. Amplasarea centrală a camerei frontale a dat naştere unor selfie-uri de calitate, se pare.

Actualizarea software a sosit pe parcursul testelor telefonului şi a adus extra calitate a capturii HDR, cu toate că aceasta a fost şi după foarte lentă. Clipurile video arată bine la prima vedere, dar filmarea a fost pixelată în zona umbrelor şi stabilizarea pare să lipsească cu desăvârşire. Şi lipsa de rezistenţă la apă şi faptul că handset-ul se încinge au ajuns pe lista neagră.

Cu bune şi cu rele, ideea de revoluţie e subliniată de toate recenziile lui Essential Phone. Camera pare să fi provocat impresii mixte, dar design-ul este unanim apreciat şi "înghesuirea" ecranului într-un format compact uimeşte. Terminalul e la început de drum, dar suma defectelor sale e mică încă şi asta e un semn bun.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×