Review Roundup: Ce spun site-urile tech despre iPhone XS şi XS Max: Smart HDR e vedeta, modul Portrait nu convinge, bateria e ca la iPhone X

1.742 ori
<b>Review Roundup: Ce spun site-urile tech despre iPhone XS şi XS Max: Smart HDR e vedeta, modul Portrait nu convinge, bateria e ca la iPhone X</b>În vreme ce publicul așteaptă să primească noile iPhone-uri pe care le-au precomandat încă de săptămâna trecută, iată că publicațiile tech au început să își publice recenziile. Astfel aflăm și noi ce părere au unele dintre cele mai respectate

Ca la fiecare lansare de iPhone nou şi în general de telefon nou au început să apară pe site-urile tech din .com recenziile. E vorba despre iPhone XS şi XS Max în prima fază, apoi ne vom ocupa şi de iPhone XR. Din ce văd sunt lăudate destul de mult camerele, dar şi ecranele. Bateriile par să fi împărţit părerile în două tabere şi nu toată lumea s-a obişnuit cu diagonala uriaşă a lui XS Max. Avem detalii mai jos.

1. Engadget - un pas mare în faţă

Engadget nu are încă un review propriu zis gata, ci mai degrabă o serie de constatări după câteva zile petrecute cu cele două telefoane. Chris Velazco scrie că performanţa e fantastică, iar Apple A12 Bionic este un procesor cu adevărat foarte puternic. Jocurile arată uimitor, iar AR-ul este foarte convingător. Camerele sunt îmbunătăţite, ba chiar redactorul afirmă cu tărie că "XS face fotografii MULT mai bune decât iPhone X".

Marele merit e pus pe seama lui Smart HDR, care este activat ca mod default şi cuplează 4 expuneri diferite ale aceluiaşi moment pentru o nuanţă mai reuşită şi dynamic range mai bun. Face ID ar fi fost îmbunătăţit şi este mai rapid şi mai precis, chiar şi în condiţii mai dure. În ciuda laudelor, redactorul se abţine de la vreun verdict de "must buy".

2. The Verge - ecran fantastic, cameră bună, dar nu excelentă

Aici încep să se ivească şi primele critici şi sincer să fiu am mai văzut câteva site-uri care se plâng că modul Portrait dă şi greş uneori, mai ales la camera frontală. E criticat şi preţul, dar este lăudat ecranul, drept cel mai bun de pe piaţă, atât pe iPhone XS Max, cât şi pe iPhone XS. Difuzoarele stereo sunt zgomotoase, iar viaţa bateriei i-ar fi dus pe băieţi lejer peste 12 ore, cel puţin pe XS Max, în condiţiile unui power user.

Face ID e iarăşi confirmat că mai rapid decât pe iPhone X şi un citat pe simt nevoia să vi-l spun este următorul: "iPhone XS face camera lui iPhone X să arate teribil în majoritatea cazurilor". Totuşi nu îl întrece pe Google Pixel 2 XL, dar The Verge îl preferă în locul camerei lui Galaxy S9. Smart HDR-ul e totuşi considerat prea agresiv pentru o persoană cu ochiul format.

În cazul lui XS Max e foarte greu să faci gesturile de control inventate la iPhone X anul trecut. Faci swipe din zone în care cu greu ajungi cu degetele pe diagonală uriaşă şi asta e incomod şi obositor. Nu avem nici extra-uri faţă de iPhone XS pe modelul Max. Nu avem un rând extra de iconuri pe homescreen sau picture in picture la video.

3. Techcrunch - fotografia pe smartphone la un nou nivel

Techcrunch oferă şi o poveste de background şi vorbeşte despre noua nuanţa aurie a telefoanelor, dar şi despre condiţiile în care a făcut pozele cu aceste modele. Faţă de alte site-uri, editorii Techcrunch laudă background blur-ul, afirmând că Apple domină total captura de tip Bokeh/Portrait. Blurul pe care îl veţi obţine va arăta diferit de la imagine la imagine, de la circumstanţă la circumstanţă şi în funcţie de condiţiile de iluminare.

iPhone Xs

Aflăm şi că acel reglaj depth of focus, acel mecanism F stop este util atât pentru blurare, cât şi pentru deblurare. Dacă un tată îşi ţine fiul în cârcă şi face o poză, fața să va fi clară, iar chipul celui mic nu. Având reglajul din software şi cel mic devine clar. Redactorul mai subliniază şi că iPhone XS nu ţinteşte utilizatorii de iPhone X, ci pe cei de modele mai vechi. Smart HDR-ul şi Bokeh-ul sunt lăudate în mod special aici. Din păcate nu avem detalii despre performanță sau baterie.

4. CNET - un mic salt faţă de iPhone X

Scott Stein, redactor CNET este mai modest cu aprecierile, dând o notă de 8.9 din 10 lui iPhone XS. Smart HDR este din nou lăudat, ca şi noul senzor de imagine care îmbunătăţeşte dramatic calitatea fotografiilor. O parte din merit revine şi lui Apple A12. În situaţiile de contrast extrem şi low light veţi observa cel mai bine saltul. Luminile puternice care pătrund pe geam într-o cameră nu vor mai strica pozele.

Focalizarea e ultra rapidă, iar CNET ca şi The Verge critică lipsa de acurateţe 100% a lui Portrait Lighting. Îl numeşte "hit and miss" şi deşi arăta mai puţin artificial ca la iPhone X, tot mai dă greş uneori dacă te uiţi la marginile capului unei persoane. Face ID este mai rapid, iar captura audio stereo la filmare se aude excelent. Şi difuzoarele s-ar auzi mai bine de această dată, iar conexiunea LTE este extrem de rapidă.

Cât despre baterie, CNET afirmă că fix cât ai primit de la iPhone X vei primi şi pe iPhone XS. Redactorii nu au fost mulţumiţi de preţul prea mare al lui iPhone XS Max şi au considerat că nu oferă destule pentru a îl justifica.

5. Mashable - performanţă monstruoasă şi camere uimitoare

Mashable a ales să acopere telefoanele împreună, cu o notă de 4.5 din 5, apreciind în special performanţa cu un 5 din 5. Au ieşit în evidenţă designul arătos, materialele premium, camerele, ecranele fantastice, iar XS Max a primit o laudă specială pentru display. Face ID este mai responsiv, iar performanța e la ani lumină faţă de modelele Android. La aspecte negative avem faptul că preţurile sunt uriaşe, viaţa bateriei nu aduce chiar un salt aşa mare faţă de iPhone X şi nu am primit la pachet încărcător wireless sau vreun încărcător rapid, plus vreun adaptor Lighting to USB Type-C.

În mod interesant, deşi XS Max e uriaş, el nu deranjează în buzunar sau la utilizarea de zi cu zi, cel puţin aşa afirmă Raymond Wong, redactor Mashable. Aflăm că avem o captură ceva mai wide decât la iPhone X, deci încap mai multe lucruri în cadru. Autofocalizarea e net mai rapidă, ba chiar de 2 ori mai rapidă decât la iPhone X şi iarăşi vedem laude pentru Smart HDR, comparabil cu HDR+ de la Pixel 2.

Redactorul a comparat cadrele sale cu cele realizate cu Galaxy Note 9, iPhone X şi Pixel 2 XL şi a observat extra claritate şi dynamic range mai larg. Captura low light e mult mai bună decât pe modelul de anul trecut. Trebuie spus şi că Mashable nu a observat diferenţe între viaţa bateriei pe XS versus XS Max.

Concluzia după aceste recenzii? Smart HDR este vedeta, împreună cu ecranele OLED de calitate şi performanţa procesorului. De Portrait nu sunt toţi convinşi şi nici de comoditatea optării pentru un XS Max cu diagonală atât de mare. Şi nimeni nu a recomandat achiziţionarea unui XS/XS Max dacă ai deja iPhone X.

Prețurile lui iPhone Xs pot fi consultate de aici, iar cele asociate lui iPhone Xs Max din articolul dedicat Preț și Disponibilitate!

Mai găsiţi şi alte recenzii aici:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×