Cel mai mare bug al lui Google Android

Autor:  | Publicat în:  Google 1.168 ori
<b>Cel mai mare bug al lui Google Android</b>Recent a fost descoperit un bug in Google Android, dar cei de la blogs.zdnet.com au dovedit ca acesta este mai grav decat pare. Astfel, atunci cand telefonul booteaza, el porneste un command shell care preia fiecare cuvant scris de utilizator si il...

Recent a fost descoperit un bug in Google Android, dar cei de la blogs.zdnet.com au dovedit ca acesta este mai grav decat pare. Astfel, atunci cand telefonul booteaza, el porneste un command shell care preia fiecare cuvant scris de utilizator si il interpreaza drept comanda sub forma invizibila. Comanda va fi executata cu privilegiile unui superutilizator.

Spre exemplu un utilizator a rebootat telefonul sau Android, iar la intrebarea prietenei sale "de ce nu raspunzi" el a spus simplu "reboot", iar handsetul s-a conformat restartandu-se iar. Aceasta problema apare pe un telefon real Android, nu si pe emulator si doar cu versiunea de firmware 1.0 TC4-RC29 sau anterioara acesteia.

Orice versiune mai noua va rezolva aceasta problema, iar daca doriti sa aflati ce firmware aveti pe telefonul dumneavoastra Android, va trebui sa accesati optiunile Menu>Setting>About phone din ecranul Home. Acolo veti gasi "build number" care va include versiunea dumneavoastra de firmware. Expertii Google au descoperit rapid problema, care se afla in cateva randuri de cod din fisierul init.rc.

O alta metoda de a rezolva aceasta problema este de a apasa aceste 5 taste: return, c, a, t, return. Comanda va face ca shellul sa nu mai urmeze false instructiuni, cel putin pana la urmatorul reboot.

Sursa: Blogs.zdnet.com

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×