CEO-ul BlackBerry critică în continuare Apple pentru că nu permite accesul guvernului la datele utilizatorilor

919 ori
<b>CEO-ul BlackBerry critică în continuare Apple pentru că nu permite accesul guvernului la datele utilizatorilor</b>Nu demult, Apple a stârnit atenția tutoror pentru simplul fapt că a refuzat să permită celor de la FBI accesul asupra unui smartphone folosit în atentatul din San Bernardino. Atât simplii utilizatori, cât și companiile tech de pe piață s-au arătat

Chiar dacă Apple a trecut peste disputa cu FBI legată de iPhone-ul blocat al atacatorilor din San Bernardino, acel caz e folosit de rivalii companiei pentru atacuri sub centură uneori. Spre exemplu CEO-ul BlackBerry a readus vorba despre subiect şi nu e deloc de acord cu abordarea Apple.

Firma din Cupertino a refuzat să creeze un tool pentru a hackui acel iPhone şi pentru a sparge protecţia de pe iOS, provocând o dispută cu autorităţile. Apple a câştigat teoretic bătălia, dar nume mari precum BlackBerry au susţinut FBI în acest caz. CEO-ul BlackBerry, John Chen considera că nu e OK să protejezi criminalii prin intermediul criptării.

Chen şi-a expus părerea la BlackBerry Security Summit, vorbind despre "rivalul care are tot nume de fruct" şi care vine cu "o atitudine care afectează negativ societatea". Oficialul declară că se simte îngrijorat ca cetăţean şi că BlackBerry are o datorite civică să ajute autorităţile spre exemplu. Culmea e că BlackBerry se lauda cu securitatea sa şi a serviciilor sale, dar pare gata să renunţe la ea într-o secundă de dragul cooperări cu autorităţile.

E posibil să fie o meteahnă legată de utilizarea de BlackBerry-uri pentru mulţi ani de către oficiali de stat şi alte persoane sus puse, iar BB ar vrea să păstreze acele relaţii guvernamentale. Între timp nici Apple nu e chiar sfântă, dând informaţiile personale ale şefului Kickasstorrents către autorităţi, conform unor speculaţii, iar acel tânăr de 30 de ani a fost arestat şi ar putea petrece 20 de ani în închisoare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×