China aprobă achiziția Motorola de către Google

Autor:  | Publicat în:  Motorola 809 ori
<b>China aprobă achiziția Motorola de către Google</b>Printre piedicile pe care le întâmpinase Google în achiziționarea Motorola se numără și opoziția autorităților chineze. Ei bine, acum și China și-a oferit aprobarea, la câteva luni după autoritățile americane și europene. Vă reamintesc...

Printre piedicile pe care le întâmpinase Google în achiziționarea Motorola se numără și opoziția autorităților chineze. Ei bine, acum și China și-a oferit aprobarea, la câteva luni după autoritățile americane și europene. Vă reamintesc că tranzacția de 12.5 miliarde de dolari a fost pornită anul trecut și Motorola Mobility este tot mai aproape de integrarea completă în Google.

China a pus și o condiție pentru aprobarea sa: Google va trebui să mențină Android un sistem de operare open source pentru următorii 5 ani. E greu de crezut că Google nu va respecta această condiție, mai ales că faptul că acest OS este open source i-a generat faimă și aprecierea. Există totuși o problemă cu această condiție: Honeycomb, adică Android 3.0, al cărui cod sursa a fost păstrat secret de către Google, pe motiv că gigantul american nu îl vrea adaptat pentru smartphone-uri.

Honeycomb a rămas păstrat sub cheie timp de 8 luni, iar codul sursă a fost în cele din urmă oferit în noiembrie împreună cu Ice Cream Sandwich. Acest OS poate fi adaptat pentru tablete și telefoane cu ușurință. Interesul autoritarilor chineze pentru un Android open source este ușor de explicat: majoritatea terminalelor low cost cu Android sunt produse în China și generează profituri importante pentru această țară. Uitați-vă numai la problemele pe care și le fac producătorii de tablete Windows 8, care vor trebui să adauge la prețul terminalelor și costul licenței Windows 8. Aici câștigă Android, generând telefoane și tablete cu prețuri chiar ridicole uneori (65 de dolari, 35 de dolari).

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×