Chip-ul foto de pe Pixel 2 este activat odată cu noul beta Android 8.1; iată rolul său

1.697 ori
<b>Chip-ul foto de pe Pixel 2 este activat odată cu noul beta Android 8.1; iată rolul său</b>La sfârșit de octombrie aflam noi detalii despre chip-ul foto Visual Core pe care Google l-a inclus la bordul telefoanelor Pixel 2 și Pixel 2 XL. Atunci descopeream că această componentă a fost realizată în parteneriat cu nimeni altul decât Intel

O descoperire importantă în cazul noilor terminale Pixel 2 și Pixel 2 XL a fost și chip-ul foto Visual Core, o componentă pe care Google a realizat-o în colaborare cu Intel după cum aflam la sfârșitul lunii trecute. Din start acest chip a sosit dezactivat pe cele două telefoane, dar acum odată cu update-ul la ultima versiunea Android 8.1 Developer Preview el se activează și cu această ocazie aflăm care este rolul său în materie de fotografiere.

Ei bine, acest chip octa-core are rolul de a grăbi procesarea fotografiilor la nivel software, oferind și acel efect HDR+ spectaculos pe telefoanele Pixel 2. Potrivit declarațiilor oficiale, chip-ul de la bord poate procesa fotografiile HDR+ de 5 ori mai rapid decât un procesor tradițional regăsit pe device (ex: Snapdragon 835).

Pe lângă această funcție, Visual Core poate aborda și alte task-uri ce țin de AI și o veste bună este aceea că și dezvoltatorii 3rd party pot profita de avantajele oferite aici. Se face referire la aplicațiile de socializare ce permit realizarea de fotografii precum este cazul lui Snapchat, Facebook sau Instagram. De multe ori imaginile capturate astfel sunt dezamăgitoare și Snapchat este lider la acest capitol.

Cu chip-ul foto se vor îmbunătăți și fotografiile realizate prin intermediul acestor aplicații 3rd, calitatea fiind la fel de bună precum cea oferită de aplicația Camera de pe telefon. Pentru a se oferi această funcție, dezvoltatorii vor trebui să includă suportul pentru API-ul Google Camera. 

Revenind la Pixel 2 și Pixel 2 XL, știm cu toții că aceste device-uri oferă fotografii de top, dar odată cu activarea lui Visual Core vom avea parte de imagini și mai impresionante. Nu ar strica să vedem un comparativ foto înainte și după activarea chip-ului cu pricina!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×