Chipul Intel Silverthorne isi face debutul peste cateva zile

1.305 ori
<b>Chipul Intel Silverthorne isi face debutul peste cateva zile</b>Popularitatea chipului Silvethorne, al celor de la Intel a inceput sa scada recent, dupa ce acesta a fost in atentia presei de specialitate. Dupa ce aflasem ca acest procesor va fi folosit in cadrul noilor terminale Apple iPhone (Newton), cunoastem si...

Popularitatea chipului Silvethorne, al celor de la Intel a inceput sa scada recent, dupa ce acesta a fost in atentia presei de specialitate. Dupa ce aflasem ca acest procesor va fi folosit in cadrul noilor terminale Apple iPhone (Newton), cunoastem si data debutului noului chip, catre finalul acestei saptamani.

Avem de-a face cu un chip x86, la o frecventa de 2Ghz, care va aduce performanta Pentium M la nivelul telefoanelor mobile. Conform lui Justin Rattner, directorul departamentului tehnologic de la Intel, acest procesor poate fi activ la mai putin de 1W, dar performanta lui reala va fi dezvaluita atunci cand va interpreta coduri Java sau va randa pagini Web. Intre timp, Intel face marketing pentru Silverthorne prezentandu-l drept ideal pentru UMPC-uri si terminale mobile Internet, mai degraba decat pentru smartphone-uri.

Silverthorne nu are un consum redus, ca si rivalii sai, astfel ca isi va face debutul pe terminale de mari dimensiuni. Dupa cum am vazut si in cadrul conceptului de terminal mobil Intel, in stil iPhone, producatorul acestui chip isi propune sa lanseze un handset de mari dimensiuni, care sa foloseasca din plin puterea procesorului. Astfel, avand in vedere consumul ridicat de energie al acestui chip, ne indoim ca Apple il va adopta pentru viitorul sau iPhone, luandu-l in schimb in calcul pentru un nou laptop.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×