CIA susține că Huawei este finanțată de securitatea statului chinez; Compania respinge acuzațiile

784 ori
<b>CIA susține că Huawei este finanțată de securitatea statului chinez; Compania respinge acuzațiile</b>Începutul săptămânii nu aduce vești bune pentru Huawei, companie care în continuare se confruntă cu probleme în special pe piața din SUA, fiind investigată pentru spionaj și încălcări ale sancțiunilor. Vestea de față vine

Începutul săptămânii nu aduce vești bune pentru Huawei, companie care în continuare se confruntă cu probleme în special pe piața din SUA, fiind investigată pentru spionaj și încălcări ale sancțiunilor. Vestea de față vine la doar câteva zile distanță de la dezvăluirea faptului că în realitate compania este deținută de către statul chinez și nu de către angajați precum se lăudau mai-marii Huawei.

Descoperim astăzi prin intermediul unui leak că celebra agenție americană CIA a acuzat Huawei de primirea de fonduri din partea securității statului chinez. Această informație a fost transmisă de către CIA oficialilor Five Eyes (alianță servicii secrete) din regiuni precum Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă. 

Aparent cei de la Huawei au respins acuzațiile făcute și a declarat că nu comentează pe seama acestor acuzații lipsite de substanță și care nu sunt susținute de vreo dovadă. Pe zi ce trece pare că Huawei are de înfruntat o nouă problemă/acuzație și că mai toate națiunile se unesc pentru a opri gigantul chinez.

Sunt deja un număr destul de însemnat de țări care au decis să nu mai colaboreze cu firma chineză în dezvoltarea de rețele 5G, asta și ca urmare a avertizării date de către americani cu privire la riscul de spionaj la care s-ar putea expune. Vă reamintim că în decembrie anul trecut fiica fondatorului Huawei Ren Zhengfei și anume Meng Wanzhou a fost arestată în Canada la cererea SUA pentru încălcarea sancțiunilor economice impuse Iranului și fraudă bancară. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×