Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei rupe tăcerea şi discută despre atacurile asupra companiei sale

Autor:  | Publicat în:  Huawei 3.160 ori
<b>Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei rupe tăcerea şi discută despre atacurile asupra companiei sale</b>Ultimul an a fost marcat de disputa SUA - China, un război economic care i-a avut ca victimă pe cei de la ZTE şi în ultima vreme şi pe cei de la Huawei. Chiar dacă Trump s-a întâlnit cu preşedintele chinez şi teoretic a pus capăt disputei

Ultimul an a fost marcat de disputa SUA - China, un război economic care i-a avut ca victimă pe cei de la ZTE şi în ultima vreme şi pe cei de la Huawei. Chiar dacă Trump s-a întâlnit cu preşedintele chinez şi teoretic a pus capăt disputei, lucrurile nu merg bine pentru Huawei, atacată din toate părţile pentru spionaj. Acum aflăm că fondatorul companiei, Ren Zhengfei a făcut o serie de declaraţii pe acest subiect.

Ren este o persoană retrasă, care nu prea dă declaraţii şi a vorbit ultima oară cu presa străină în 2015. Miliardarul care a fondat Huawei a luat poziţie pe fondul faptului că tot mai multe ţări acuză Huawei de spionaj şi întrerup colaborarea cu această companie. Gigantul chinez a şi pierdut multe contracte 5G cu această ocazie.

În mod inedit, Ren l-a numit pe Trump "un preşedinte grozav" şi a afirmat că va fi în expectativă legat de cazul fiicei sale, care a fost arestată în Canada. Aceasta este şi vicepreşedinte în cadrul Huawei şi se află în Canada, aşteptând extrădarea în SUA. Oficialul Huawei a mai declarat că îşi iubeşte țara, susţine Partidul Comunist, dar nu ar face rău lumii.

În vârstă de 74 de ani, fondatorul Huawei a organizat o masă rotundă cu reporteri străini. A ţinut să sublinieze şi că nu ar trebui făcută o legătură între viziunile sale politice personale şi business-ul Huawei. Miliardarul chinez şi-ar dori o colaborare cu SUA şi a ţinut să precizeze că Huawei are un rol mai mic decât pare în tensiunile dintre China şi SUA.

Ren a numit Huawei "o sămânţă de susan în conflictul dintre SUA şi China". Cât despre laudele aduse lui Trump, deşi oficialul îl apreciază pe preşedintele american, a afirmat şi că e nevoie să se poarte mai bine cu companiile şi ţările care vor să investească în SUA, pentru a obţine mai multe taxe. Ultima săptămână a adus o nouă arestare pentru Huawei, un director de vânzări din Polonia, care a fost reţinut pentru spionaj.

Huawei s-a distanţat rapid de el şi l-a concediat. Ren Zhengfei şi-a încheiat declaraţiile cu faptul că Huawei nu este o companie listată la bursă şi nu trebuie să vină cu "cifre frumoase", aşa că îşi poate micşora businessul şi să "hrănească pe toată lumea". O abordare matură din partea fondatorului Huawei aş spune, dar asta nu cred că va salva imaginea companiei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×