Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei rupe tăcerea şi discută despre atacurile asupra companiei sale

3.183 ori
<b>Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei rupe tăcerea şi discută despre atacurile asupra companiei sale</b>Ultimul an a fost marcat de disputa SUA - China, un război economic care i-a avut ca victimă pe cei de la ZTE şi în ultima vreme şi pe cei de la Huawei. Chiar dacă Trump s-a întâlnit cu preşedintele chinez şi teoretic a pus capăt disputei

Ultimul an a fost marcat de disputa SUA - China, un război economic care i-a avut ca victimă pe cei de la ZTE şi în ultima vreme şi pe cei de la Huawei. Chiar dacă Trump s-a întâlnit cu preşedintele chinez şi teoretic a pus capăt disputei, lucrurile nu merg bine pentru Huawei, atacată din toate părţile pentru spionaj. Acum aflăm că fondatorul companiei, Ren Zhengfei a făcut o serie de declaraţii pe acest subiect.

Ren este o persoană retrasă, care nu prea dă declaraţii şi a vorbit ultima oară cu presa străină în 2015. Miliardarul care a fondat Huawei a luat poziţie pe fondul faptului că tot mai multe ţări acuză Huawei de spionaj şi întrerup colaborarea cu această companie. Gigantul chinez a şi pierdut multe contracte 5G cu această ocazie.

În mod inedit, Ren l-a numit pe Trump "un preşedinte grozav" şi a afirmat că va fi în expectativă legat de cazul fiicei sale, care a fost arestată în Canada. Aceasta este şi vicepreşedinte în cadrul Huawei şi se află în Canada, aşteptând extrădarea în SUA. Oficialul Huawei a mai declarat că îşi iubeşte țara, susţine Partidul Comunist, dar nu ar face rău lumii.

În vârstă de 74 de ani, fondatorul Huawei a organizat o masă rotundă cu reporteri străini. A ţinut să sublinieze şi că nu ar trebui făcută o legătură între viziunile sale politice personale şi business-ul Huawei. Miliardarul chinez şi-ar dori o colaborare cu SUA şi a ţinut să precizeze că Huawei are un rol mai mic decât pare în tensiunile dintre China şi SUA.

Ren a numit Huawei "o sămânţă de susan în conflictul dintre SUA şi China". Cât despre laudele aduse lui Trump, deşi oficialul îl apreciază pe preşedintele american, a afirmat şi că e nevoie să se poarte mai bine cu companiile şi ţările care vor să investească în SUA, pentru a obţine mai multe taxe. Ultima săptămână a adus o nouă arestare pentru Huawei, un director de vânzări din Polonia, care a fost reţinut pentru spionaj.

Huawei s-a distanţat rapid de el şi l-a concediat. Ren Zhengfei şi-a încheiat declaraţiile cu faptul că Huawei nu este o companie listată la bursă şi nu trebuie să vină cu "cifre frumoase", aşa că îşi poate micşora businessul şi să "hrănească pe toată lumea". O abordare matură din partea fondatorului Huawei aş spune, dar asta nu cred că va salva imaginea companiei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×