Cine este Steve Jobs? Ne spune John Sculley, fost CEO Apple

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.319 ori
<b>Cine este Steve Jobs? Ne spune John Sculley, fost CEO Apple</b>Fostul CEO Apple, John Sculley a fost recent intervievat de catre Cult of Mac, descriind pe parcursul interviului atat viziunea lui Steve Jobs, cat si o parte a trecutului companiei din Cupertino. Scully a lucrat impreuna cu Jobs la unele dintre cele mai...

Fostul CEO Apple, John Sculley a fost recent intervievat de catre Cult of Mac, descriind pe parcursul interviului atat viziunea lui Steve Jobs, cat si o parte a trecutului companiei din Cupertino. Scully a lucrat impreuna cu Jobs la unele dintre cele mai importante proiecte Apple si chiar l-a inlocuit o perioada pe faimosul guru, dar a parasit compania in 1993 din cauza unor neintelegeri.

Din acest interviu aflam ca Steve Jobs a fost mereu un perfectionist, obsedat de detalii si de design. In plus, creierul Apple este un minimalist, iar la un moment dat renuntase si la mobila din casa, in favoarea unei lampi, a unui tablou, unui pat si birou. Obsesia lui Jobs include si o pasiune pentru organizare, astfel ca echipele din cadrul Apple au mereu 100 de membri, indiferent de segmentul in care lucreaza.

Mai aflam ca Apple a fost la un pas de faliment si a trebuit sa renunte la proiectul Newton, creat chiar de John Sculley. Newton ar fi fost un PDA revolutionar pentru vremea sa, dar aportul sau a fost totusi esential pentru tehnologia companiei din Cupertino, de vreme ce terminalul a contribuit la dezvoltarea procesorului ARM.

Din pacate, Apple si-a vandut actiunile ARM pentru 800 de milioane de dolari, desi acestea ar fi avut un potential urias in ziua de azi. Mai multe detalii despre controversatul CEO si trecutul gigantului care a creat iPhone si iPod aflati de aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×