Cofondatorul AuthenTec prezintă un prototip vechi al lui Touch ID, faimosul scanner de amprente Apple

Autor:  | Publicat în:  Apple 884 ori
<b>Cofondatorul AuthenTec prezintă un prototip vechi al lui Touch ID, faimosul scanner de amprente Apple</b>După cum știți, Apple a avut nevoie de știință companiei AuthenTec, pe care a cumpărat-o cu scopul de a dezvolta tehnologia Touch ID și a o integra pe iPhone și în curând și pe iPad. Ei bine, hai să aruncăm o privire în trecut, către...

După cum știți, Apple a avut nevoie de știință companiei AuthenTec, pe care a cumpărat-o cu scopul de a dezvolta tehnologia Touch ID și a o integra pe iPhone și în curând și pe iPad. Ei bine, hai să aruncăm o privire în trecut, către prototipurile acestui scanner de amprente.

F. Scott Moody, cofondatorul AuthenTec a prezentat recent originile technologiei Touch ID în cadrul unei conferințe de presă. în spatele butonului Home de pe iPhone 5s se afla un senzor de 8 mm pe 8 mm, care e urmașul unui senzor mult mai mare, pe care îl vedeți în imagini. Prima versiune a scannerul de amprente nu era deloc mică și nici eleganta și cu siguranță nu încăpea pe un iPhone.

Ceea ce vedeți aici este FingerLoc, predecesorul lui Touch ID, care sosea sub forma unui gadget destul de mare. Gadgetul pentru autentificare biometrică era conectat cu un cablu la un terminal și mai mare, deci și mai incomod. Moody și-a plimbat invenția pe la companii ca IBM, înainte să fie cumpărată de Lenovo.

Echipa de la AuthenTec s-a axat pe 2 aspecte în dezvoltarea lui TouchID: micșorarea senzorului și creșterea preciziei sale. Produsul final a adus interesul unor companii că Motorola și Fujitsu, dar Apple a avut câștig de cauză.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×