Comisia Europeana doreste taxe de import pentru smartphone-uri

1.815 ori
<b>Comisia Europeana doreste taxe de import pentru smartphone-uri</b>Comisia Europeana va propune in aceasta saptamana taxarea extra la vama a telefoanelor mobile, cu accentul pe smartphone-uri. Noile reglementari vor creste taxa de import cu 14% pentru handseturile cu functii avansate, gen GPS sau televiziune mobila....

Comisia Europeana va propune in aceasta saptamana taxarea extra la vama a telefoanelor mobile, cu accentul pe smartphone-uri. Noile reglementari vor creste taxa de import cu 14% pentru handseturile cu functii avansate, gen GPS sau televiziune mobila.

Mark MacGann, reprezentatul industriei telefoniei mobile in cadrul Comisiei Europene a afirmat ca prin aceasta masura se va transmite un semnal gresit consumatorilor, mai ales in aceste vremuri de criza economica. Se pare ca aceasta reglementare este doar o continuare a trendului initiat de Comisia condusa de Barroso si aplicat in ultimii 4 ani. Acesta implica taxe cat mai mari pentru produsele populare din categoria business si personal, ignorand intelegerea internationala care propune un regim duty free pentru produsele tehnologice.
 
In ultimii 4 ani, in urma directivelor Comisiei Europene, statele membre au inclus pe lista produselor taxabile cu 14% la vama si LCD-urile, hardurile si aparatele multifunctionale (imprimanta/scanner/copiator). Aceste decizii intra in contradictie cu tratatul semnat de CE in 1996 si care impune un regim duty free pentru majoritatea produselor IT.
 
Sursa: Cellular-news.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×