Produse evoMAG.ro

Comisia Europeana doreste taxe de import pentru smartphone-uri

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.592 ori
<b>Comisia Europeana doreste taxe de import pentru smartphone-uri</b>Comisia Europeana va propune in aceasta saptamana taxarea extra la vama a telefoanelor mobile, cu accentul pe smartphone-uri. Noile reglementari vor creste taxa de import cu 14% pentru handseturile cu functii avansate, gen GPS sau televiziune mobila....

Comisia Europeana va propune in aceasta saptamana taxarea extra la vama a telefoanelor mobile, cu accentul pe smartphone-uri. Noile reglementari vor creste taxa de import cu 14% pentru handseturile cu functii avansate, gen GPS sau televiziune mobila.

Mark MacGann, reprezentatul industriei telefoniei mobile in cadrul Comisiei Europene a afirmat ca prin aceasta masura se va transmite un semnal gresit consumatorilor, mai ales in aceste vremuri de criza economica. Se pare ca aceasta reglementare este doar o continuare a trendului initiat de Comisia condusa de Barroso si aplicat in ultimii 4 ani. Acesta implica taxe cat mai mari pentru produsele populare din categoria business si personal, ignorand intelegerea internationala care propune un regim duty free pentru produsele tehnologice.
 
In ultimii 4 ani, in urma directivelor Comisiei Europene, statele membre au inclus pe lista produselor taxabile cu 14% la vama si LCD-urile, hardurile si aparatele multifunctionale (imprimanta/scanner/copiator). Aceste decizii intra in contradictie cu tratatul semnat de CE in 1996 si care impune un regim duty free pentru majoritatea produselor IT.
 
Sursa: Cellular-news.com

eMAG: REVOLUȚIA PREȚURILOR începe mâine dimineață! Galaxy S7 la 2.299 lei și alte bunătăți! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×