Urgenţă naţională în SUA pentru interzicerea Huawei şi ZTE; Asta doreşte Trump!

2.492 ori
<b>Urgenţă naţională în SUA pentru interzicerea Huawei şi ZTE; Asta doreşte Trump!</b>Donald Trump a făcut un nou pas în faţă în războiul său personal cu Huawei şi ZTE, pe care îl poartă folosind organismele de stat americane. Mai nou administraţia prezidenţială ia în calcul declararea unei stări de "urgenţă naţională"

Donald Trump a făcut un nou pas în faţă în războiul său personal cu Huawei şi ZTE, pe care îl poartă folosind organismele de stat americane. Mai nou administraţia prezidenţială ia în calcul declararea unei stări de "urgenţă naţională", care va interzice companiilor din SUA să cumpere echipament telecom produs de Huawei şi ZTE.

O interdicţie similară există deja, dar se aplică doar la nivel guvernamental şi la nivelul companiilor care colaborează cu Guvernul. Noua legislaţie s-ar extinde spre toate companiile din Statele Unite, inclusiv operatorii de telefonie si marile companii tech. ZTE şi Huawei au fost acuzate că au instalat spyware şi backdoor-uri în echipamentele şi produsele furnizate, care le-ar permite autorităţilor chineze să facă interceptări pe sol american.

Huawei şi ZTE au negat toate acuzaţiile şi s-au aparat de oricâte ori au avut şansa. ZTE a trecut teoretic testul de încredere, după ce a fost amendată cu 1 miliard de dolari şi a avut conducerea schimbată tot prin măsuri luate în SUA, pentru că încălcase embargoul legat de Iran. Surse de la Casa Alba afirmă că ordinul de interdicţie cel nou ar putea fi pus în aplicaţie în ianuarie 2019 şi ar da indicaţii Departamentului de Comerţ să blocheze companiile americane din a cumpăra echipament de la firme străine telecom.

Această decizie vine după ce țări precum Belgia, Japonia, Noua Zeelandă, Australia au luat decizia de a nu mai folosi echipament Huawei. Şi operatorul Orange a întors spatele recent colaborării. În China în schimb tot mai multe companii dau bonusuri şi reduceri angajaţilor care cumpără telefoane chinezeşti şi renunţă la iPhone. Bătălia dintre SUA şi China e departe de a fi ajuns la final.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×