Compania Intellectual Ventures va trimite În judecată Motorola Mobility și Google pentru Încălcarea unor brevete

1.136 ori
<b>Compania Intellectual Ventures va trimite În judecată Motorola Mobility și Google pentru Încălcarea unor brevete</b>Cei de la Intellectual Ventures au deschis în luna ianuarie a acestui an un proces contra companiei Motorola Mobility și astfel indirect contra Google, pentru folosirea unor brevete. Deși Motorola a fost vândută către Lenovo, cei de la Google nu au...

Cei de la Intellectual Ventures au deschis în luna ianuarie a acestui an un proces contra companiei Motorola Mobility și astfel indirect contra Google, pentru folosirea unor brevete. Deși Motorola a fost vândută către Lenovo, cei de la Google nu au predat încă compania.

Printre elementele menționate în procesul deschis de către Intellectual Ventures se numără display-uri de telefoane, sistemul de update software și alte elemente ce au încălcat peste 6000 de brevete ale companiei Intellectual Ventures. Deși pentru moment, cazul se află în atenția judecătorilor, cei de la Intellectual Ventures ar putea considera faptul că ajută inventatorii în acest mod, dar de fapt aceștia abuzează de sistemul de brevetare.

Compania Intellectual Ventures se descrie ca fiind o piață a invențiilor, sau mai pe întelesul nostru, ei se ocupă cu achiziționarea de bunuri intelectuale și licențe în număr foarte mare, ce servește ca un soi de casă de compensare. Aceasta a fost înființată în anul 2000 și dispune în prezent de un portofoliu ce numără peste 70.000 de brevete dobândite și aproximativ 3 miliarde de dolari câștigați în instață pe licențe.

Compania Intellectual Ventures va trimite În judecată Motorola Mobility și Google pentru Încălcarea unor brevete

Acum 10 ani, cei de la Intellectual Ventures se ocupau cu păstrarea de noi produse și promovarea acestora prin intermediul inventatorilor, care mai apoi le vindeau către cei dornici să transorme ideile lor în realitate. în acest moment, compania este cunoscută ca fiind un adevărat “patent troll”, datorită numeroaselor procese deschise ce implică licențele pentru brevete.

Potrivit avocatului Julie Samuels, companiile de acest gen caută întotdeauna firme mari cu renume, cum ar fi Motorola, Google sau Apple, pe care le trimit în judecată pentru încălcarea unor brevete și astfel speră la obținerea unui venit uriaș. Plângerea făcută contra Motorola conține o serie de elemente ce au încălcat licențele celor de la Intellectual Ventures, printre acestea numărându-se: un handset detașabil, un sistem dock, update-urile software, tehnologii aplicate asupra display-urilor, procesele de transfer a fișierelor și multe alte elemente de pe telefoanele Motorola produse până în acest moment.

Moto

Pentru a câștiga acest caz, cei de la Motorola și Google vor fi nevoiți să convingă juriul din sala de judecată că nu încalcă brevetele companiei Intellectual Ventures, sau că aceste brevete sunt invalide. Rămâne de văzut cum se va termina acest caz pentru Google, deși ultimele 2 procese au fost pierdute încă de la începutul anului 2014 și până în prezent.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×