Componentele lui iPhone X costă 357.50 dolari, Apple îl vinde de vreo 3 ori mai scump

2.036 ori
<b>Componentele lui iPhone X costă 357.50 dolari, Apple îl vinde de vreo 3 ori mai scump</b>Odată cu debutul lui iPhone X era de așteptat că vom primi și informații despre costul de producție plătit de Apple pentru fiecare unitate în parte. Ei bine, componentele lui iPhone X costă 357.50 dolari și vorbim despre o sumă de trei ori

Am sesizat că la unboxing-ul lui iPhone X şi la recenzia sa realizată de colegul Alex, mai toată lumea se plângea in comentarii de preţul lui iPhone X, amintind des că "sunt şi telefoane de 2000 de lei care fac aceleaşi lucruri". Da, preţul e mare, dar oare cât de mare faţă de costul de producţie, cel de bază? Azi avem răspunsul, iar suma e mai mare decât am văzut până acum la alte flagship-uri.

Producţia unui iPhone X costă 357.50 de dolari, iar Apple vinde telefonul în SUA de la 999 dolari. Estimarea costurilor pentru componente e realizată de TechInsights, iar această sumă înseamnă că Apple are un profit de aproximativ 64% pentru acest device. Evident procentul e prea optimist, pentru că mai sunt multe cheltuieli de luat în calcul, pentru marketing, ambalare, livrări şi R&D.

iPhone 8 are o marjă de profit de 59% între timp, iar telefonul are 247.51 dolari cost de producţie. iPhone 7 costa 220 de dolari şi trebuie subliniat că toate aceste estimări nu sunt chiar 100% precise. Un motiv pentru ca sumele să fie de fapt mai mici e relaţia specială pe care Apple o are cu producătorii de componente. Astfel, la achiziţiile en gros se fac reduceri, mai există şi "reduceri pentru fidelitate", după ani întregi de parteneriat.

Apoi sunt şi despăgubiri dacă producţia nu merge cum trebuie, deci sunt multe de luat în calcul. Şi dacă vreţi o comparaţie în zona Android, Samsung plăteşte 301.60 dolari pentru componentele unui Galaxy S8, ceea nu e deloc departe de iPhone X, mai ales că acestea două au diagonale similare. În general ecranul este cea mai scumpă componentă, dar ceva îmi spune că şi senzorii TrueDepth costă mult. Şi ecranul OLED ar avea un preţ măricel, după cum am scris aici.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×