Preţul piperat al lui iPhone X s-ar datora costurilor ridicate pentru panoul OLED de la Samsung

2.624 ori
<b>Preţul piperat al lui iPhone X s-ar datora costurilor ridicate pentru panoul OLED de la Samsung</b>Cam pe ultima sută de metri apar și noi detalii referitoare la prețul uriaș pe care smartphone-ul aniversar Apple îl va purta odată ajuns în magazine. Cea mai vehiculată variantă este aceea că prețul este atât de mare datorită panourilor OLED

Dacă Samsung Galaxy Note 8 ne-a obişnuit cu ideea că un smartphone al anului 2017 poate costa 1000 de euro fără probleme, iPhone 8/ iPhone X ar urma să ridice ștacheta şi mai sus. Se vehiculează un preţ de 1200 de dolari chiar, care în Europa se va converti probabil la 1200 de euro. Ei bine, azi aflăm şi unul dintre motivele acestei sume.

În prealabil auzisem că procedeul de prelucrare a panoului frontal ar fi una dintre cauze. Acum descoperim că de fapt panoul OLED furnizat de Samsung urcă costul de producţie pentru handset, conform celor de la KGI Securities. Apple trebuie să plătească de 2 ori mai mult pentru panourile OLED decât pentru cele LCD de până acum, cele de pe iPhone 7 şi chiar 7s spre exemplu.

Aflaţi că Apple cheltuie 120 sau 130 de dolari pentru fiecare panou OLED furnizat de Samsung, faţă de cei 45/55 de dolari pe care îi cheltuia pe ecranele LCD. Astfel se explică zvonurile ce afirmă că gigantul din Cupertino cauta încă un furnizor pentru ecrane, luând în calcul LG spre exemplu. Şi Sharp este o opţiune, dacă îşi pun la punct producţia de OLED-uri.

Vestea bună e că se va crea o competiţie între furnizori astfel şi preţul va scădea pentru panouri. Totuşi pe noi consumatorii nu ne va influenţa acest lucru, pentru că iPhone X tot va costa mai mult decât 2 salarii medii pe economie. KGI a ţinut să precizeze şi că panourile OLED nu se descurcă cu citirea unei amprente direct prin panou, de aici şi decizia de a nu implementa un senzor Touch ID integrat în display.

Au rămas 5 zile până la marele eveniment Apple, când vom afla ce îl face pe iPhone X atât de special încât să coste cât un laptop de top.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×