Componentele lui iPhone 8 costă doar 247.51 dolari, conform unei analize a experţilor

1.489 ori
<b>Componentele lui iPhone 8 costă doar 247.51 dolari, conform unei analize a experţilor</b>An de an experții își dau cu presupusul referitor la costul de producție al noilor iPhone-uri, pe lista de astăzi fiind nimeni altul decât iPhone 8. Potrivit detaliilor dezvăluite de aceștia se pare că toate componentele necesare construirii unui

Cum se întâmplă de obicei, după un bend test şi test de zgâriere pentru un telefon nou vine inevitabil şi momentul să aflăm detalii despre disecţia sa. Cei de la iFixit au luat în primire iPhone 8 şi l-au disecat, iar imaginea componentelor apare mai jos, plus o evaluare de cost.

Între timp cei de la IHS Markkit, firma de studii de piaţă au publicat propria estimare legată de costurile hardware-ului. S-ar părea că iPhone 8 şi iPhone 8 Plus au o producţie mai scumpă pentru Apple, faţă de iPhone 7 şi iPhone 7 Plus. Astfel, un iPhone 8 entry level cu 64 GB stocare costă Apple 247.51 dolari doar pentru materiale, un salt de 10 dolari faţă de cei 237.94 dolari ai lui iPhone 7 de anul trecut.

iPhone 8 Plus costă 288.08 dolari pentru a fi produs, faţă de 270.88 dolari pentru iPhone 7 Plus. Preţul în State al lui iPhone 8 este de 699 dolari, iar iPhone 8 Plus costă 799 dolari. Teoretic diferenţa dintre costul de producţie al lui iPhone 8 şi suma plătită de client este de 553 dolari, dar în realitate socotelile nu stau chiar aşa. Acesta nu este profitul obţinut de Apple, care are şi costuri asociate cercetării şi dezvoltării, marketingului, transportului, dezvoltării software şi alte taxe adiţionale.

Experţii afirmă că plusul de cost pentru iPhone 8 faţă de iPhone 7 vine de la memorie, cameră şi unitatea de procesare. Cele mai scumpe componente de pe noile iPhone-uri sunt ecranele şi incintele metalice. De asemenea modulul de încărcare wireless saltă preţul cu 2 dolari, iar procesorul Apple A11 Bionic cu 5 dolari. Având în vedere secretomania Apple probabil nu vom afla niciodată care e suma reală obţinută de firma din Cupertino per iPhone ca profit.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×