Camera lui iPhone X este comparată cu un Panasonic Lumix GH5, cu accentul pe filmarea 4K; Terminalul Apple se ţine foarte bine! (Video)

1.226 ori
<b>Camera lui iPhone X este comparată cu un Panasonic Lumix GH5, cu accentul pe filmarea 4K; Terminalul Apple se ţine foarte bine! (Video)</b>Dacă SuperSAF ne prezintă teste foto comparative între iPhone X și cele mai populare smartphone-uri ale momentului, iată că cei de la Fstoppers.com decid să treacă la următorul nivel. Astfel camera duală de pe iPhone-ul aniversar

Dacă LG V30 a fost comparat cu o cameră RED de la Hollywood, de ce să nu fie comparat şi iPhone X cu un greu al filmărilor şi fotografiilor de la Panasonic? E vorba despre faimosul Panasonic Lumix GH5, pe care cei de la Fstoppers.com l-au pus la treabă versus "iPhone-ul cu breton".

iPhone X vs Panasonic GH5

iPhone X este printre primele telefoane care suportă captură video 4K la 60 FPS, evidenţiată în testul video de mai jos. iPhone X se ţine bine la filmări chiar şi în comparaţie cu GH5. Păstrează în mod special culorile foarte bine, dar când vine vorba de zoom nu poate face faţă aparatului Panasonic. Nici la detalii nu există loc de comparaţie, mărimea senzorului de pe GH5 fiind uriaşă faţă de senzorii de pe iPhone X.

iPhone X vs Panasonic GH5

Pe de altă parte publicul se uită la content pe mobil, pe YouTube, deci totul este comprimat şi detaliile fine nu se mai văd aşa bine. Cine cuplează un iPhone X cu un stabilizator ca DJI Mobile o să aibă rezultate excelente, mai ales cu o lumină potrivită. De remarcat că Panasonic Lumix GH5 a avut nevoie de post producţie şi color grading după filmare, dar iPhone X a capturat culorile în mod excelent şi fără tuning.

GH5 are totuşi bitrate mai bun şi textura obiectelor este mai realistă. Un Panasonic GH5 costă în jur de 2000 de dolari şi asta fără obiectivele speciale atât de necesare pentru cei care fac poze şi video profi cu el. Judecând totuşi după testele DxOMark, parcă iPhone X nu e chiar campionul filmărilor şi am dori să vedem cum se descurcă un Xperia XZ1 în condiţii similare.

Vă invit să vedeţi în special primele filmări din comparaţie, atunci când nu ştim care e iPhone-ul şi care e Panasonic-ul. Chiar şi experţii foto au declarat că toată lumea de la birou a preferat iPhone X la capitolul culori faţă de aparatul foto. La detalii nu există totuşi loc de comparaţie şi captura slow motion e foarte, foarte greu de separat, fiind aproape identic de bună.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×