Concedieri la vârf și sediu nou pentru Nokia; căutare de talente În Silicon Valley?

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.566 ori
<b>Concedieri la vârf și sediu nou pentru Nokia; căutare de talente În Silicon Valley?</b>Nokia tocmai a deschis un nou sediu în SUA, în celebrul Silicon Valley, mai bine zis în orașul Sunnyvale. în vreme ce finlandezii vor revitaliza orășelul cu sutele de angajați și inițiativele lor "verzi", se pare că există frământări la...

Nokia tocmai a deschis un nou sediu în SUA, în celebrul Silicon Valley, mai bine zis în orașul Sunnyvale. în vreme ce finlandezii vor revitaliza orășelul cu sutele de angajați și inițiativele lor "verzi", se pare că există frământări la nivel înalt în interiorul Nokia.

Un comentariu la acest articol citează o postare de pe forumul mobile-review, ce afirmă că o serie de persoane importante din organigrama producătorului de telefoane vor fi concediate. Este vorba de nume mari precum inginerul șef Kai Öistämö sau șeful secțiunii Sevicii și Mobile, Tero Ojanperä. Aparent Stephen Elop, noul CEO al companiei finlandeze este nemulțumit de performanțele acestora și dorește să caute noi talente în SUA.

Sursa informațiilor despre aceste concedieri este o publicație germană (WirtschaftsWoche), care are relații apropiate cu Nokia. Revenind la sediul din SUA, această nouă "bază" reprezintă un prim pas bun în 2011 pentru producătorul de telefoane, a cărui prezență în State este foarte scăzută. în plus, recent compania a primit și câteva lovituri de imagine, după ce a anulat telefoane ca X7 sau C5-03 în SUA și continuă să amâne modelul E7, astfel ca orice punct în plus la capitolul PR e binevenit.

Pe 11 februarie vom afla schimbările esențiale din strategia companiei, după o întrunire a investitorilor săi, dar până atunci să vedem ce idei vor sosi de la noul sediu din Silicon Valley.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×