Controlează telefonul cu mișcările ochilor – tehnologia Senseye (Video)

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.123 ori
<b>Controlează telefonul cu mișcările ochilor – tehnologia Senseye (Video)</b>Acum că touchscreen-ul a devenit deja banal pe terminalele moderne, e momentul să ne gândim la următoarea tehnologie de input și interacțiune cu device-urile... Răspunsul ar putea veni din tehnologiile similare cu Xbox Kinect, cum ar fi inițiativa...

Acum că touchscreen-ul a devenit deja banal pe terminalele moderne, e momentul să ne gândim la următoarea tehnologie de input și interacțiune cu device-urile... Răspunsul ar putea veni din tehnologiile similare cu Xbox Kinect, cum ar fi inițiativa startupului danez Senseye. Aceștia au creat un sfotware pentru Android care se bazează pe camera frontală a unui telefon pentru a detecta mișcările ochilor utilizatorului.

"Eye tracking" poate reprezenta viitorul inputului, iar în clipul de mai jos puteți vedea cum prin mișcarea ochilor un utilizator face scroll în browser, de exemplu. Pe viitor se dorește ca aceasta modlitate de control să înlocuiască mouse-ul și poate și atingerea unui touchscreen cu degetul. Dacă îmbinam această idee cu cea de la Microsoft, Kinect, va rezulta un sistem atractiv care detecteaza fiecare mișcare a unui mușchi de pe fata utilizatorului sau mișcările mâinilor sale.

Toate sunt convertite în comenzi și scăpăm de nevoia de a mai atinge terminalul mobil, având mâinile libere. Astfel vom intra în era lui NUI (Natural User Interface), care îi urmează lui GUI (Graphic User Interface). O interfață naturală este definită drept cea transparenta/invizibilă dintre ființă umană și computer. Nu poți vedea exact utilizatorul apăsând pe ceva sau interactionad cu ceva anume, ci mișcările sale sunt interpretate de cameră. Va fi acesta viitorul?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×