Coolpad acuză Xiaomi de încălcarea brevetelor sale; Dorește interzicerea la vânzare a 8 terminale Xiaomi

1.153 ori
<b>Coolpad acuză Xiaomi de încălcarea brevetelor sale; Dorește interzicerea la vânzare a 8 terminale Xiaomi</b>Printre firmele care nu prea reușesc să se mai remarce în zona smartphone se află și Coolpad, companie care pare a fi găsit o modalitate de a ajunge pe buzele tuturor. Descoperim că această companie acuză Xiaomi de încălcarea brevetelor sale

Există numeroase companii de origine chineză care în ultimii ani nu au mai reușit să vină cu ceva special pe piață, iar un exemplu cât se poate de clar este Coolpad. Această firmă și-a îndreptat toate eforturile către piața din India, acolo unde au de înfruntat rivali serioși precum Xiaomi care vând zeci de milioane de terminale anual în această țară. Descoperim astăzi ce a făcut Coolpad de curând și cum afectează acest lucru pe Xiaomi.

După cum vedeți încă din titlu, Coolpad acuză Xiaomi de încălcarea brevetelor sale iar situația este mai interesantă de atât. Aparent, Coolpad a descoperit furtul de idei brevetate cu mai bine de 3 luni în urmă, atunci când i-a propus creatorului seriei Mi Mix să ajungă la un acord care să nu implice instanță.

Nu s-a ajuns la o asemenea decizie, astfel că acum se completează o cerere de trimitere în judecată a celor de la Xiaomi pentru încălcarea de brevete referitoare la software și mai precis la metode de înregistrare a apelurilor și la iconițe copiate pentru elemente din OS. 

Coolpad dorește interzicerea imediată la vânzare a unui număr de 8 smartphone-uri Xiaomi (Mi Mix, Redmi Note 4X, Mi 6, Mi Max 2, Mi Note 3, Redmi Note 5, Redmi 5 Plus, Mi 5x) și totodată compensații financiare pentru pierderile aduse companiei. Aceste pierderi includ și taxe legale și taxe plătite în instanță cu scopul de a fi oprită încălcarea brevetelor. CEO-ul Coolpad, Jian Chang a afirmat că nu va ceda prea ușor și va duce lupta din instanță până la capăt. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×