Corning explică de ce Gorilla Glass 5 de pe Galaxy Note 7 se zgârie atât de uşor

5.151 ori
<b>Corning explică de ce Gorilla Glass 5 de pe Galaxy Note 7 se zgârie atât de uşor</b>Ieri vă prezentam acel test de anduranţă al lui Galaxy Note 7, care s-a lăsat cu zgârieturi destul de uşor de realizat pe panourile din sticlă ale terminalului, iar azi Corning a simţit nevoia să ia poziţie. Şi asta pentru că are de aparat imaginea lui..

Ieri vă prezentam acel test de anduranţă al lui Galaxy Note 7, care s-a lăsat cu zgârieturi destul de uşor de realizat pe panourile din sticlă ale terminalului, iar azi Corning a simţit nevoia să ia poziţie. Şi asta pentru că are de aparat imaginea lui Gorilla Glass 5, strat protector inaugurat pe Note 7.

Vă reamintesc că acolo unde majoritatea smartphone-urilor moderne se zgârie la nivelul 6 din 9 de testare a anduranţei, Note 7 începe să se zgârie cu un vârf metalic de nivelul 3. Corning afirmă că acest test al lui JerryRigEverything a fost realizat într-un mod "necontrolat". Reprezentanţii companiei au declarat şi ca un vârf ascuţit metalic de "3" nu poate zgâria panoul Gorilla Glass 5, care are mai degrabă rezistență la nivel 5 sau 6, în testele din laborator.

Explicaţia oficială ar fi ca vârful de 3 e mai moale decât sticla şi are loc un "transfer de material pe substratul de test". Astfel, ceea ce vedeam nu era o zgârietură ci "material de transfer pe substrat", practic reziduuri din acel vârf de metal rămase pe sticlă. Asta nu face lucrurile mai puţin grave, pentru că şi aceste reziduuri sunt destul de greu de înlăturat de pe sticlă.

Ideea rămâne aceeaşi: aveţi nevoie de folie de protecţie pe Note 7.

Iată și testul de rezistență în cauză:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×