Vina exploziilor de terminale Galaxy Note 7 ar fi pusă pe seama design-ului 'extrem' al bateriei

2.386 ori
<b>Vina exploziilor de terminale Galaxy Note 7 ar fi pusă pe seama design-ului 'extrem' al bateriei</b>De o bună perioadă de timp așteptăm ca cei de la Samsung să vină cu o explicație oficială din care să aflăm care a fost cauza exploziilor de terminale Galaxy Note 7, dar acest lucru se pare că nu se va întâmpla curând. Totuși, descoperim prin intermediul

Așteptăm de o bună perioadă de timp ca sud-coreenii de la Samsung să vină cu o declarație oficială prin intermediul căreia să dezvăluie cauza ce a dus la exploziilor de terminale Galaxy Note 7. Acest lucru pare a nu se întâmpla prea curând așa că singurele surse de informare rămân speculațiile și investigațiile proprii purtate de unele surse din afara companiei.

Baterie Note 7

Un raport sosit astăzi în presă pune vina pe seama design-ului 'agresiv' al bateriei pe care Note 7 o aduce la interior, design care a condus la exploziile despre care a relatat întreaga presă internațională. Aflăm că bateria a fost creată dintr-o pereche de straturi de polimeri îmbibați în electroliți, elemente ce au fost utilizate pentru separarea unui strat pozitiv de oxid de litiu de cobalt și un strat negativ fabricat din grafit. 

Atunci când aceste două straturi se întâlnesc, electroliții se vor supraîncălzi și rezultatul este bineînțeles explozia bateriei. Raportul de față indică faptul că Samsung a fost mult prea 'agresivă' cu design-ul bateriei adus aici, dorind să ofere o capacitate cât mai mare într-un pachet cât mai compact. 

De asemenea, aflăm că în situația în care phablet-ul nu ar fi fost retras de pe piață, bateria s-ar fi umflat ca urmare a unor evenimente precum așezatul pe scaun având telefonul în buzunarul de la spate, acțiune ce ar fi exercitat presiune asupra bateriei. Panoul spate al dispozitivului s-ar fi detașat la un moment dat de carcasă, asta dacă nu ar fi explodat înainte.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×