Creștere masivă de profit la Apple, Îngrijorarea În legătură cu plecarea lui Steve Jobs scade

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.434 ori
<b>Creștere masivă de profit la Apple, Îngrijorarea În legătură cu plecarea lui Steve Jobs scade</b>Pe fondul publicării datelor oficiale despre vânzările Apple din ultimul trimestru, îngrijorarea în legătură cu efectul retragerii lui Steve Jobs asupra companiei s-a mai domolit. Cu o creștere de profit de 78%, conform Bloomberg, Apple a simțit...

Pe fondul publicării datelor oficiale despre vânzările Apple din ultimul trimestru, îngrijorarea în legătură cu efectul retragerii lui Steve Jobs asupra companiei s-a mai domolit. Cu o creștere de profit de 78%, conform Bloomberg, Apple a simțit din plin năvala cumpărătorilor din perioada sărbătorilor de iarnă.

Venitul net în primul trimestru fiscal a fost de 6 miliarde de dolari, în comparație cu 3.38 miliarde de anul trecut. De asemenea, experții companiei din Cupertino prezic că gigantul va depăși estimările analiștilor în vânzările pe următorul trimestru. Fiindcă tot am menționat vânzările, trebuie să amintim că acestea au crescut deja cu 71%, aducând celor de la Apple 26.7 miliarde de dolari, în special datorită lui iPhone 4, iPad și noul MacBook Air.

Bill Kreher, analist la Edward Jones este sigur că Apple se va descurca și fără Steve Jobs, avându-l la cârmă pe Tim Cook, COO. Acțiunile Apple au scăzut recent, după vestea dată de Jobs, dar ne așteptam la o explozie a acestora în curând, mai ales că producătorul lui iPhone și-a dublat clientela potențială din SUA prin lansarea acestui handset prin Verizon.

Predicțiile pentru trimestrul curent indică o sumă de 20.9 miliarde de dolari, depășind estimările analiștilor. Mai interesant ar fi să aflăm cu ne va surprinde Apple în următoarele luni și da, vorbim despre iPad 2 și iPhone 5.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×