Cum arată MIUI 10 cel nou bazat pe Android Q: capturi de ecran, funcţii, detalii

3.238 ori
<b>Cum arată MIUI 10 cel nou bazat pe Android Q: capturi de ecran, funcţii, detalii</b>Am tot vorbit în ultima vreme despre EMUI 10 şi Android Q, despre Android Q Beta 5, dar prea puţin despre alte interfeţe custom aplicate peste viitorul Android. Acum ni se dezvăluie detalii despre MIUI 10 versiunea nouă

Am tot vorbit în ultima vreme despre EMUI 10 şi Android Q, despre Android Q Beta 5, dar prea puţin despre alte interfeţe custom aplicate peste viitorul Android. Acum ni se dezvăluie detalii despre MIUI 10versiunea nouă, cea custom bazată pe Android Q cu care ne va servi Xiaomi în acest an.

MIUI 10

Xiaomi anunţase cu ceva vreme în urmă că recrutează beta testeri pentru cel mai nou MIUI. Acum aflăm că build-ul beta a ajuns la 400 de testeri şi inevitabil au început şi scăpările. Aşa se explică aceste capturi ajunse la XDA Developers ce provin pe un telefon Xiaomi Mi 9 pe care rula Android Q/MIUI 10. Se pare că unele dintre funcţiile din Android Q vor fi păstrate totuşi pentru MIUI 11, precum noi iconuri şi modul Ultra Power Saving. Atenţie, MIUI 10 există deja şi în varianta bazată pe Android Pie şi acelaşi nume rămâne şi pentru Android Q, din graba de a prinde acel tren.

MIUI 10

Ceea ce vedeţi aici este un ROM de China, fără aplicaţii Google preinstalate. Apare totuşi un Google Play Services instalat manual. Remarcăm aici includerea aplicaţiei Mi AI, un asistent virtual care ţine loc de Google Assistant. Cei de la XDA ştiau ce noutăţi ar fi trebuit să găsească aici (gesturi 3D în aer în faţa camerei, app drawer şi task-uri în aplicaţia Notes), dar din păcate în această versiune ele nu sunt prezente.

MIUI 10MIUI 10

Există o alternativă la Digital Wellbeing totuşi, sub numele de Screen Time, care îţi arată cât timp petreci în aplicaţii şi îţi permite să setezi limite. Există şi un Dark Mode, care pare păstrat din Android Q, fără modificări, la nivelul întregului sistem. Se pare că există şi un nou launcher, aşa cum se vede în video-ul de mai jos. Apare un meniu în stânga atunci când faceţi swipe, plus încă un meniu nou la swipe în sus.

Bară de căutare a fost mutată jos, iar widget-urile au fonturi noi. Android Q contribuie la noutăţi cu noi permisiuni legate de localizare, grupări de notificări şi meniu nou de control al volumului. Sunt şi bug-uri gârlă, evident, doar vorbim despre un beta.

Ce trebuie să reţinem aici? Că MIUI 10 este bazat pe Android Q, dar că nu îi aduce toate funcţiile, unele sunt păstrate pentru MIUI 11.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×