Qualcomm dezvolta o tehnologie ce permite încărcarea wireless şi pe telefoanele cu carcase metalice

Autor:  | Publicat în:  Qualcomm 959 ori
<b>Qualcomm dezvolta o tehnologie ce permite încărcarea wireless şi pe telefoanele cu carcase metalice</b>Qualcomm a anunţat dezvoltarea unei tehnologii de &icirc;ncărcare wireless ce poate fi utilizată şi pe telefoanele cu carcase metalice. Folosind Qualcomm WiPower şi cei cu handseturi cu corp unibody din aluminiu vor avea acces la &icirc;ncărcarea...

Qualcomm a anunţat dezvoltarea unei tehnologii de încărcare wireless ce poate fi utilizată şi pe telefoanele cu carcase metalice. Folosind Qualcomm WiPower şi cei cu handseturi cu corp unibody din aluminiu vor avea acces la încărcarea fără fir.

Aceasta ar fi prima soluţie oficială ce aduce încărcarea wireless pe terminalele din metal. WiPower este o tehnologie ce respectă standardul Rezence şi operează la o frecvenţă ce tolerează obiectele din metal aflate în câmpul de încărcare. Până acum procesul de alimentare era serios afectat dacă în câmpul de acoperire se aflau monede sau chei de exemplu.

WiPower permite şi încărcarea terminalelor ce au nevoie de până la 22 watt la viteze egale sau mai rapide decât alte tehnologii de încărcare fără fir. Invenţia celor de la Qualcomm se bazează pe rezonanţă magnetică în câmp apropiat şi creşte flexibilitatea încărcării wireless. Datorită tehnologiei nu mai este nevoie de contact fizic cu încărcătorul sau de o aliniere specială a accesoriului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×