Cum sunt folosite smartphone-urile În România? (infografic)

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 1.474 ori
<b>Cum sunt folosite smartphone-urile În România? (infografic)</b>Telefoanele inteligente încep a pătrunde treptat, treptat și într-o piață emergentă precum România. Se vorbește în piață de 1 milion smartphone-uri pe 2012, 3 milioane până la final de an ca volum total. &nbsp; Samsung își ia o mare felie...

Telefoanele inteligente încep a pătrunde treptat, treptat și într-o piață emergentă precum România. Se vorbește în piață de 1 milion smartphone-uri pe 2012, 3 milioane până la final de an ca volum total.

Samsung își ia o mare felie de aici, sunt sigur. Breeze Mobile a făcut un studiu legat de modul în care telefoanele de tip smartphone ar fi utilizate pe plan local. Sunt câteva date interesante în infograficul de mai sus.

Care ar fi topul companiilor producătoare:

1. Samsung - 34%;
2. Nokia - 25%;
3. Apple / iPhone - 14%;
4. HTC - 14%;
5. LG - 8%.

Sunt descărcate 22 de aplicații în medie, 12% sunt plătite, cele mai utilizate sunt aplicațiile legate de mail, chat, muzică, radio și social media (twitter, facebook, instagram). Datele sunt ușor descurajante pentru operatori de telefonie, spre exemplu din traficul de date se face 90% prin Wi-Fi și 3G-ul pare utilizat doar în situațiile limită. Se remarcă apetența pentru aplicațiile cu caracter local.

Se observă clar că suntem o piață emergentă și există potențial în piață.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×