Cum vede Nokia o tastatura virtuala

1.721 ori
<b>Cum vede Nokia o tastatura virtuala</b>Pe masura ce capacitatea terminalelor mobile creste si incepe sa devina similara cu cea a computerelor portabile, singura limitare pe care o cunosc acestea pare a fi marimea. Este imposibil sa recreezi capacitatea unei tastaturi QWERTY de dimensiuni...

Pe masura ce capacitatea terminalelor mobile creste si incepe sa devina similara cu cea a computerelor portabile, singura limitare pe care o cunosc acestea pare a fi marimea. Este imposibil sa recreezi capacitatea unei tastaturi QWERTY de dimensiuni rezonabile pe display-ul unui telefon mobil, dar Nokia are o idee noua:

Au fost incercate diferite metode a realiza tastatura virtuala perfecta, dar majoritatea au esuat. Ideea celor de la Nokia a fost botezata "terminal mobil cu tastatura virtuala" in cadrul patentului depus de gigantul finlandez. Se pare ca pentru a folosi aceasta noua metoda de input nu este nevoie de proiectoare, dupa cum se credea, ci doar de un telefon cu senzori optici si camera, lucru usor de obtinut. Patentul din imaginea de mai sus ne demonstreaza cum camera telefonului este folosita pentru a captura miscarea si pozitia degetelor utilizatorului, proiectandu-le pe o tastatura virtuala prezentata pe display-ul terminalul in timp real.

Handsetul este de asemenea echipat cu senzori care detecteaza vibratiile si sunetele generate de utilizatorul care tasteaza pe suprafata de lucru, fie ea un birou sau o masa. Informatia perceputa de senzori este apoi convertita in comenzi input, o metoda geniala de a implementa chiar tastaturi complete pe terminalele mobile. Desi poate va ganditi ca va fi nevoie de un suport pentru telefon in timp ce tastati "in aer" cu ambele maini, nu este cazul, de vreme ce puteti tine terminalul cu o mana si tasta cu cealalta.

Iata ca asistam la primul pas major facut de Nokia catre era touchscreen, gigantul finlandez dorind sa sparga tiparele impuse de iPhone in ultimul an.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×