Cumpararea Yahoo de catre Microsoft este nociva, afirma Google

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.088 ori
<b>Cumpararea Yahoo de catre Microsoft este nociva, afirma Google</b>Reprezentantii Google au afirmat oficial astazi ca gigantul motoarelor de cautare este ingrijorat de libertatea fluxului informational de pe Internet, in cazul in care Yahoo ar fi cumparat de catre Microsoft. Cu mai bine de o luna in urma, Microsoft a...

Reprezentantii Google au afirmat oficial astazi ca gigantul motoarelor de cautare este ingrijorat de libertatea fluxului informational de pe Internet, in cazul in care Yahoo ar fi cumparat de catre Microsoft.

Cu mai bine de o luna in urma, Microsoft a facut o oferta celor de la Yahoo, in valoare de 44.6 miliarde de dolari, dar consiliul companiei ofertate a refuzat uriasa suma. In 2007, autoritatile UE au sustinut o decizie din 2004, care amenda Microsoft cu 497 milioane de euro pentru statutul de monopol instituit prin sistemul de operare Windows. Un sondaj Reuters efectuat in randul analistilor a aratat ca majoritatea considera ca Microsoft va reusi in cele din urma sa cumpere Yahoo, dar a fost mentionat si faptul ca aceasta nu ar fi o investitie buna.

CEO-ul Google, Eric Schmidt a afirmat oficial astazi ca intreaga companie si-ar exprima ingrijorarea la momentul achizitiei, in special din cauza faptului ca Internetul ar fi mai putin "deschis" dupa o astfel de tranzactie. Schmidt a pus accentul si pe trecutul Microsoft si pe dificultatile pe care le-a cauzat gigantul software altor companii, fara a da exemple. Declaratiile vin ca raspuns la afirmatiile directorului executiv Microsoft, Steve Ballmer, care a promis la inceputul lunii ca va face orice sa concureze cu Google la capitolul advertising online.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×