De ce aș prefera iPhone 5 În dauna oricărui smartphone Android

12.308 ori
<b>De ce aș prefera iPhone 5 În dauna oricărui smartphone Android</b>Știu că iPhone 5 nu mai este așa apreciat precum iPhone 4 & iPhone 4S. Apple a pierdut și poziția de no. 1 în dauna Samsung pe segmentul smartphone-urilor. Diferența nu-i așa mare (55 de milioane vs 47 milioane pe ultimul trimestru și asta în...

Știu căiPhone 5nu mai este așa apreciat precum iPhone 4 & iPhone 4S. Apple a pierdut și poziția de no. 1 în dauna Samsung pe segmentul smartphone-urilor. Diferența nu-i așa mare (55 de milioane vs 47 milioane pe ultimul trimestru și asta în contextul în care Samsung are o pleiadă întreagă de modele, iar Apple vinde doar iPhone 4, iPhone 4S și iPhone 5). Trecem peste date statistice și să vedem care ar fi nemulțumirea mea față de telefoanele Android.

Sunt utilizator de Samsung Galaxy Nexus, am testat mai toate telefoanele Android de ultimă generație (Samsung Galaxy S III, HTC One X+, LG Nexus 4, LG Optimus 4X HD, etc, etc). Sunt câteva elemente care mă dezamăgesc și pe viitor iau în calcul la modul serios să trec pe iPhone 5 sau ce o mai lansa Apple între timp, mai ales dacă oferta RCS-RDS ajunge și în orașul meu.

a. Telefoane prea mari

în 2012 era o medie de 4.7 inch pentru telefoanele Android de top, în 2013 ajungem la 5 inch. Am testat Samsung Galaxy Note II, m-am adaptat pentru o săptămână la al său ecran de 5.5 inch, dar parcă-i prea mult. Când m-am jucat cu iPhone 5 mi-a plăcut cum stă în mână. Cred că diagonala perfectă ca și compromis între dimensiuni compacte și spațiu de lucru ar fi 4.3 inch. S-a trecut mult prea repede la peste 5 inch. Știți că Huawei Ascend Mate depășește și 6 inch.

b. Software problematic

La LG Nexus 4 a ajuns să mă deranjeze și Android 4.2.1 Jelly Bean. Să dau un exemplu, aceeași chestie mi se întâmplă și la Samsung Galaxy Nexus. Folosesc Gmail la maxim și de câteva luni atunci când vreau să-mi verific mailurile mă înștiințează că nu am semnal. Mi se întâmplă aceeași chestie indiferent dacă sunt conectat la 3G sau Wi-Fi, dar în același timp când intru din browser în Gmail funcționează fără probleme și-mi arată ultimele mesaje.

Culmea este că aplicațiile de Gmail, YouTube și Google Maps pentru iOS funcționează incredibil de bine și nu mi-au adus niciun fel de eroare. Se vede că până și celor de la Google le-a fost mai ușor să facă un software stabil pentru iPhone și iPad față de multitudinea de telefoane din gama cu Android.

Deranjează teribil și interfețele puse peste Android-ul nativ. Sunt câteva care au scris istorie în sens negativ: Motorola cu al său MotoBLUR și Huawei în prezent, cel puțin câte am citit în presa de specialitate din dot com.

c. Aplicații & jocuri care funcționează la fel indiferent de hardware

Nu există o diferență majoră între un telefon cu CPU dual-core și unul cu quad-core. Aș zice că browsing-ul face o mică diferență sau existența celor 2 GB de RAM. Mare parte din aplicațiile existente în Google Play se mișcă la fel indiferent că ai un smartphone dual-core sau unul de tip quad-core. Nu sunt aplicații sau sunt prea puține cele care pun în evidență un telefon de top. Dacă tot investești într-un telefon de top măcar să ofere și ceva cu care să iasă în față, ceva care să-l evidențieze.

Un smartphone perfect în opinia mea ar trebui să pluseze la următoarele capitole:

  • viteză;
  • simplitate;
  • update software;
  • cameră foto decentă;
  • autonomie de măcar o zi în condiții de utilizare intensivă.

înțeleg că prin SUA se migrează puternic de pe iPhone 5 către telefoane Android. Uite că am ajuns să fiu contra tendințelor. Marea problemă la iPhone 5 pe plan local ar fi costurile de achiziție destul de mari raport la veniturile noastre / ale mele.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×