De ce iPhone 4S este no. 1?

2.935 ori
<b>De ce iPhone 4S este no. 1?</b>Articolul de față se dorește a fi un răspuns la comentariile primite la TOP 10 - Cele mai bune telefoane mobile făcut în urmă cu câteva zile pe luna octombrie 2011. Și trebuie să punctăm obiectivitatea. Nu sunt fan Apple și folosesc un...

Articolul de față se dorește a fi un răspuns la comentariile primite la TOP 10 - Cele mai bune telefoane mobile făcut în urmă cu câteva zile pe luna octombrie 2011. Și trebuie să punctăm obiectivitatea. Nu sunt fan Apple și folosesc un smartphone cu Android zi de zi, un ecosistem care a crescut mult, dar în care ar mai fi de pus la punct unele elemente.

Să vedem în mare care sunt punctele tari ale lui iPhone 4S:

1. Ecranul - de 3.5 inch cu rezoluție 640x960 pixeli. O să spuneți că dimensiunea este mică față de Samsung Galaxy S II, dar rivalul sud-coreean aduce 480x800 pixeli și dacă puneți un SGS lângă un SGS II s-ar putea să vă impresioneze mai mult modelul mai vechi.

2. Dimensiunile - încape în buzunar spre deosebire de unele așa-zis telefoane ale concurenței ce au ajuns a fi uriașe cu peste 4.5 inch în diagonală și peste 150 de gr. Am un HTC Evo 3D pentru recenzie și-i de-a dreptul gros, prea mare, pare butucănos.

3. Procesorul și placa grafică - veți spune că procesorul dual-core de iPhone 4S este depășit, cu doar 800 MHz și de multe ori nu contează doar frecvența sau doar partea hardware. Vine și cu un accelerator grafic excelent PowerVR SGX543MP2. Unitatea grafică de pe SGS II - Mali-400MP este mai slabă decât ULP GeForce de pe Tegra 2, iar PowerVR SGX543MP2 este de 3.6 ori mai puternică în unele teste de benchmark față de Tegra 2 -sursa.

4. Aplicațiile - sunt peste 250.000 în Android Market și peste 500.000 în App Store. Oare câte aplicații din Android Market beneficiază de puterea de procesare a telefoanelor dual-core în genul SGS II? Nu cred că sunt mai mult de 100 de aplicații. iPhone 4S s-a vândut în milioane de exemplare, un developer are o piață de desfacere și veți vedea în curând multe aplicații optimizate să ruleze pe iPhone 4S și să aducă un gameplay variat și cu o grafică excelentă.

5. Conectivitatea - ca și telefoanele rivale are 3G, iar un cârcotaș se va referi la cei doar 14.4 Mbps la maxim în download și că nu are suport LTE. Există vreo rețea de gen în România și nu știu? Eu m-aș mulțumi și doar cu 3.6 Mbps, dar să fie livrați constant. Am observat că nici măcar în București nu se oferă asta și mai apar perioade de lag, ce să mai zic de provincie.

6. Camera foto - din câte am observat, se mișcă repede și imaginile sau clipurile video sunt făcute bine. Normal că nu se ridică la nivelul unei camere foto sau a uneia video destinată special pentru un task anume, dar cei 8 Megapixeli de pe 4S sunt ok.

7. Sistemul de operare și update-urile - nu am văzut la lucru Android 4.0, dar bănuiesc că este mai degrabă un 3.2 HoneyComb rafinat și adaptat pentru smartphone-uri. Ok. Câte telefoane au primit update la Android 4.0? Nu cred că s-a făcut portarea pe vreun terminal și aici mă refer în mod oficial, excluzând pe Samsung Galaxy Nexus ce în zilele următoare sosește și în țara noastră. iOS 5 a ajuns deja pe 4S, iPad 2, iPad, iPhone 3GS. Plus că ei au mizat pe simplitate. M-aș plictisi cu interfața de pe iPhone, dar majoritatea utilizatorilor nu sunt la fel de experimentați și preferă simplitate în utilizare, eficiență.

Sunt și puncte slabe:

  • Prețul - mare în țara noastră în acest moment și chiar la abonament. Nu se poate spune la fel pe piața internațională.
  • Designul - identic cu iPhone 4 și care devine perimat prin vechime plus sticla care se sparge foarte ușor pe spate sau cea care protejează ecranul.
  • Autonomia bateriei - au promis o rezolvare printr-un update al sistemului de operare, dar cred că și aici procesorul dual-core își cere tributul. 

SGS II ar fi no. 1 dacă ar exista aplicațiile care să beneficieze de puterea sa de procesare, nu ar avea TouchWiz care-i o interfață mai slabă și decât cea originală din Android și bateria nu s-ar consuma într-un ritm așa alert.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×