De unde vin banii la Apple, Microsoft și Google: iată câteva grafice interesante

Autor:  | Publicat în:  Statistici Companii 2.194 ori
<b>De unde vin banii la Apple, Microsoft și Google: iată câteva grafice interesante</b>Dacă ați fost vreodată curioși să aflați ce divizii de la Microsoft, Apple și Google sunt cele mai productive, puteți arunca o privire asupra graficelor de mai jos realizate de către cei de la ZDNet. Dintre toate companiile, Microsoft are cel mai...

Dacă ați fost vreodată curioși să aflați ce divizii de la Microsoft, Apple și Google sunt cele mai productive, puteți arunca o privire asupra graficelor de mai jos realizate de către cei de la ZDNet. Dintre toate companiile, Microsoft are cel mai bine segmentate produsele sale, ele aducând veniturile aproape egale.

Observați că MS obține profit din divizia business, segmentul de servere și tools, Windows/Windows Live, divertisment, servicii online și există și o mică secțiune numită pe scurt "Altele". Profitul cel mai mare pare a fi obținut de către segmentul de servere și cel business, dar și Windows și serviciile asociate aduc venituri rezonabile.

 De unde vin banii la Apple, Microsoft si Google: iata cateva grafice interesante

în ce privește Apple, iPhone-ul este cheia succesului, aducând peste 50% din veniturile companiei din Cupertino. Apoi vine faimosul iPad, urmad portabilele Mac și playerele iPod. Restul sunt desktopurile Mak, softuri și servicii. La Google devine deja amuzant graficul, fiind compus din doar 2 segmente, advertising și altele. Ce înseamnă asta? Că Google trăiește din reclame și că acestea reprezintă fundamentul acestei firme.

 De unde vin banii la Apple, Microsoft si Google: iata cateva grafice interesante

în schimb Microsoft s-a ramificat în mai multe domenii, obținând venituri stabile din fiecare. O companie mare e tentată uneori se renunțe la o linie de produse care generează profituri mai mici în favoarea alteia mai bănoase. MS poate renunța și păstra totuși ramuri profitabile, dar dacă mâine ar avea loc un cutremur pe piața advertisingului online, Google l-ar resimți din plin. Trebuie să recunosc că la Google lucrurile sunt mai complicate, iar acel grafic nu explică prea clar și proiectele bazate pe Android și alte inițiative Google. Sunt curios în cât timp primele terminale 100% Google (tableta Nexus din acest an) vor obține o parte din "plăcintă".

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×