Despre Google Glass, iWatch și alte produse inutile (Editorial)

2.313 ori
<b>Despre Google Glass, iWatch și alte produse inutile (Editorial)</b>Deși inițial am fost încântat de ideea lui Google Project Glass, ideea începe să pară ridicolă de ceva vreme, mai ales de când și un ceas Google a intrat în acest proiect. Tot auzind de un posibil Google Watch încep să cred că Glass vă...

Deși inițial am fost încântat de ideea lui Google Project Glass, ideea începe să pară ridicolă de ceva vreme, mai ales de când și un ceas Google a intrat în acest proiect. Tot auzind de un posibil Google Watch încep să cred că Glass vă funcționa în tandem cu acesta și nu va fi chiar de sine stătător. Hai să vedem și ce alte produse inutile ni se mai pregătesc...

Rețineți încă o dată: am fost mare susținător al lui Glass, dar asta era acum 2 ani. Deja acum așteptările și pretențiile sunt altele și orice experiență va oferi un Glass, ea va fi inferioară unui smartphone la 3 capitole: spațiu de stocare, baterie și rezoluție. Unii ar fi tentați să afirme că și camera va fi inferioară, dar am văzut câteva filmări cu Glass și am fost impreisonat de stabilizarea și calitatea camerei.

Iwatch

în ce privește ideea de iWatch și de Google Watch, e foarte interesant de imaginat care este selling point-ul aici. Terminale companion au mai existat până acum, de la Motorola și Sony, create special pentru Android și deși ele au fost remarcate de publicații și bloguri, ele erau mai degrabă produse inedite și nu device-uri aplaudate sau recomandate.

Mă pot gândi la cel puțin 10 moduri în care o pereche de Glasses va da greș și la vreo 3 în care ne vom plictisi de ceasul iWatch și de Google Watch. în cazul Apple lucrurile sunt și mai redundante, deoarece au un iPod de mici dimensiuni pe care cu o curea potrivită îl transformăm chiar noi în ceas. Dacă tot intrăm în teritoriul lucrurilor inutile, o consolă Apple sau Google ar fi inutilă și sincer să fiu nici televizorul Apple nu prea mă încântă. E drept că ar fi "top of the line", "high end" și tot ce vreți, dar oare chiar ar fi cu mult mai bun decât produse rivale de la Samsung, Sony sau LG?

Telefon Transparent

Integrarea lui Siri și poate a unui sistem în genul lui Kinect (dar mai bun decât la Samsung) ar fi probabil singurele sale aspecte interesante... asta și rezoluția 4K eventual. Sunt foarte surprins că nici o companie mare nu și-a încercat norocul cu o tabletă cu proiector sau cu una cu interfața pe bază de holograme. Deocamdată este explorat formatul de terminale flexibile, dar suntem la cel puțin un an distanță de un produs experimental măcar.

Probabil nu vă amintiți, dar vă pot spune 2 lucruri care păreau cool până să se inventeze/lanseze și care brusc au dispărut de pe piața: telefoane transparente și telefoane cu ecrane și camere 3D. LG a avut un telefon cu tastatura transparenta (LG GD900), Sony oferea la rândul său un astfel de device (Pureness), iar tot LG a avut chiar două telefoane cu ecran 3D și camera 3D. Au prins la public? Nu, nu și nu, deși pe hârtie sunau foarte bine. E cam același și motivul pentru care nu prea vedem telefoane cu proiector: nimeni nu vrea să riște și nimeni nu vrea să scadă foarte mult durata de viață a bateriei.​

Telefon cu proiector

Poate că până la urmă e o idee bună să avem și un ceas și o pereche de ochelari împreună cu smartphone-ul, deoarece am putea externaliza nevoia de proiector, spațiu de stocare extra, poate și baterie în plus și eventual și interfața 3D. Probabil că nu va fi așa și în prima fază terminalele vor fi promovate drept produse de lux, iar Google Glass vă fi o mană cerească pentru YouTube și clipuri POV, ca să nu mai vorbim de industria pornografică, filmări la concerte și meciuri și tot așa.

și pe final vă las cu o ultimă întrebare: de ce se agită toată lumea cu telefoanele flexibile? Ce beneficiu REAL v-ar aduce vouă un astfel de telefon sau ce beneficiu ar aduce unui producător de handseturi?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×