Foxconn se adaptează la scăderile de venit cauzate de comenzile mai scăzute din partea Apple

Autor:  | Publicat în:  Foxconn 822 ori
<b>Foxconn se adaptează la scăderile de venit cauzate de comenzile mai scăzute din partea Apple</b>Foxconn era până nu demult partenerul hardware de bază pentru Apple, producând terminalele sale cele mai de succes. Se pare totuși că în ultima vreme veniturile companiei asiatice au scăzut semnificativ, de vreme ce a scăzut cererea de...

Foxconn era până nu demult partenerul hardware de bază pentru Apple, producând terminalele sale cele mai de succes. Se pare totuși că în ultima vreme veniturile companiei asiatice au scăzut semnificativ, de vreme ce a scăzut cererea de iDevice-uri.

Informațiile vin de la The New York Times, care afirmă că în ultimii ani Foxconn și-a luat 40% din venituri doar din colaborarea cu Apple. Ei bine, se pare că în primul trimestru al acestui an, veniturile au scăzut cu 19.2% pentru asiatici și asta pentru că au scăzut și comenzile de iPhone și iPad. Foxconn va trebui să găsească noi surse de câștig sau noi parteneri care să plaseze comenzi importante.

Aflați că acest producător hardware mai colaborează și cu nume mari precum Amazon, Dell, HP, Nokia și Sony, plus mulți alți giganți ai electronicelor. Totuși Apple e cel mai mare client, iar analiștii afirmă că Foxconn a început să simtă că firma din Cupertino nu e chiar invincibilă și caută și alternative. O mutare adoptată recent este producția de gadgeturi proprii pentru Foxconn, precum televizoare. Problema e că aici Foxconn va concura cu Sony, Sharp și Toshiba, deoarece asamblează TV-uri și pentru ele... Va reuși OEM-ul să iasă din criza fără un conflict de interese?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×