Detalii despre noua versiune online a lui OpenOffice.org

1.012 ori
<b>Detalii despre noua versiune online a lui OpenOffice.org</b>Dupa ce a suferit un fenomen de fragmentare a comunitatii, suita Office open source OpenOffice.org si-a gasit o noua directie prin intermediul unei companii numite Ulteo. Creatia lui Gael Duval, fondatorul lui Mandriva Linux, Ulteo are ca misiune sa...

Dupa ce a suferit un fenomen de fragmentare a comunitatii, suita Office open source OpenOffice.org si-a gasit o noua directie prin intermediul unei companii numite Ulteo. Creatia lui Gael Duval, fondatorul lui Mandriva Linux, Ulteo are ca misiune sa serveasca drept platforma pentru implementarea aplicatiilor pe web.

Utilizand aceasta abordare, Ulteo a lansat o versiune publica beta a lui Online OpenOffice.org, care practic include OpenOffice.org intr-un browser. Avantajele acestei suite sunt constituite de faptul ca toate componentele majore alre lui OpenOffice.org sunt prezente si puteti alege oricare dintre aplicatiile cunoscute, aceasta functionand intr-o fereastra pop-up. Problema apare atunci cand veti observa ca timpul de download este clar mai mare decat al aplicatiilor office web-based concurente, cum sunt Google Docs sau Zoho. In rest, beneficiati de toate feature-urile lui OpenOffice.org 2.3, de la formatare la preferinte, la fonturi, template-uri si meniuri contextuale.

Pentru a crea un mediu propice acestei suite, Online OpenOffice.org are nevoie de un browser modern cu JavaScript si Sun Java Runtime Environment versiunea 1.4 si pluginuri. Varianta online a pachetului Office a fost testata pe Firefox 1.5, Internet Explorer 6 si 7, si chiar Safari, pana acum. De mentionat este faptul ca Online OpenOffice.org ofera 1GB de spatiu de stocare online pentru toate documentele utilizatorului, dar va trebui sa luati in considerare faptul ca aceasta este doar o versiune beta, cu obisnuitele buguri si un lag semnificativ.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×