Discuţiile de achiziţie între Vodafone şi Liberty Global au picat; UPC nu mai intră sub umbrela roşie

Autor:  | Publicat în:  Vodafone 974 ori
<b>Discuţiile de achiziţie între Vodafone şi Liberty Global au picat; UPC nu mai intră sub umbrela roşie</b>Scriam &icirc;n luna mai a acestui an ca achiziţia Vodafone - Liberty Global a primit undă verde de la CEO-ul acestei din urmă companii, urm&acirc;nd ca şi UPC să ajungă sub umbrelă operatorului. Ei bine, azi aflăm că discuţiile dintre cele...

Scriam în luna mai a acestui an ca achiziţia Vodafone - Liberty Global a primit undă verde de la CEO-ul acestei din urmă companii, urmând ca şi UPC să ajungă sub umbrelă operatorului. Ei bine, azi aflăm că discuţiile dintre cele două companii au eşuat.

E bizar să aflăm acest lucru, mai ales că şi pe plan local au existat indicii care duceau cu gândul la o viitoare preluare a UPC de către Vodafone. Ultima confirmare a discuţiilor dintre companii venea pe 5 iunie 2015, dar la acel moment se referea la un schimb de logistică şi tehnologie între Liberty şi Vodafone. Azi Vodafone anunţa că discuţiile s-au încheiat.

Analiştii afirmă că îndoielile oficialilor Liberty au pus în umbra preluarea, mai ales cea a directorului John Malone. Acelaşi Malone afirma săptămâna trecută că Germania, Marea Britanie şi Olanda sunt pieţe ideale pentru extinderea companiei pe care o conduce. Deutsche Telekom ar fi făcut presiuni pentru ca înţelegerea dintre cele două firme să nu aibă loc, cel puţin deocamdată.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×