Revine tranzacţia Vodafone - UPC în prim plan; CEO-ul Liberty Global (deţinător UPC) se declara de acord cu achiziţia

1.766 ori
<b>Revine tranzacţia Vodafone - UPC în prim plan; CEO-ul Liberty Global (deţinător UPC) se declara de acord cu achiziţia</b>A trecut ceva vreme de c&acirc;nd am scris&nbsp;legat de posibilă achiziţie a UPC de către Vodafone, prin &icirc;nglobarea Liberty Global. Ei bine, după mai bine de 7 luni de atunci, azi avem o nouă veste legată de acest subiect. CEO-ul Liberty...

A trecut ceva vreme de când am scris legat de posibilă achiziţie a UPC de către Vodafone, prin înglobarea Liberty Global. Ei bine, după mai bine de 7 luni de atunci, azi avem o nouă veste legată de acest subiect. CEO-ul Liberty Global, John Malone ar fi declarat ieri pentru Bloomberg că Vodafone şi Liberty sunt companii compatibile.

Interviul a făcut ca acţiunile Vodafone să crească cu peste 3% astăzi, pe fondul speculaţiilor. Malone a subliniat potrivirea între business-ul Vodafone şi imperiul de reţele de cablu pe care Liberty îl are în vestul Europei. Oficialul a mai subliniat pentru Bloomberg că există perspectiva creării unui deţinător de cota de piaţă gigantic dacă tranzacţia merge bine.

Totuşi există şi o diferenţă de abordare între cele două companii, care ar putea provoca probleme, după cum menţiona CEO-ul. După interviu Vodafone şi Liberty au refuzat să comenteze oficial asupra speculaţiilor. Până acum tonul pozitiv fusese de partea operatorului de telefonie, în vreme ce deţinătorul lui UPC era rezervat. Cu rezervarea dispărută, ar trebui să se anunţe fuziunea în curând.

Liberty a încercat să intre pe pieţele europene de telefonie, făcând o ofertă pentru operatorul belgian Base. Pentru că intrarea în zona mobile şi cheltuielile în infrastructura ar fi mari, colaborarea cu Vodafone ar avea sens. Personal mi se pare că aceste două firme se potrivesc: Vodafone are nevoie de un serviciu TV solid, iar Liberty de servicii de telefonie mai solide.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×