DxOMark începe să facă şi teste selfie; Iată cine sunt premianţii deocamdată

1.194 ori
<b>DxOMark începe să facă şi teste selfie; Iată cine sunt premianţii deocamdată</b>DxOMark face multe teste, mii de fotografii şi ore întregi de filmări cu telefoanele pe care le testează, dar metodologia sa nu e perfectă. Francezii nu fac teste low light prea ample, nu iau în calcul modurile de captură speciale Night

DxOMark face multe teste, mii de fotografii şi ore întregi de filmări cu telefoanele pe care le testează, dar metodologia sa nu e perfectă. Francezii nu fac teste low light prea ample, nu iau în calcul modurile de captură speciale Night şi nici nu faceau poze cu camera selfie. Ei bine de azi au început să se ocupe şi de selfie-uri.

DxOMark Selfie

Compania de teste de optică din Franţa a lansat oficial o ierarhie a telefoanelor testate la capitolul selfie. Baza de date DxOMark Selfie este acum oficială (separat de testele principale), aşa că ştim cum stau telefoanele şi la camera frontală. Având în vedere faptul că există şi telefoane cu cameră duală frontală, cu rezoluţii foarte ridicate, camere glisante selfie, e clar că nu mai trebuia neglijat acest aspect. Bokeh/Portrait frontal, tone de funcții Beauty, toate acestea au fost adăugate pe mai toate telefoanele high end în ultimii ani. 

DxOMark a schimbat şi layout-ul pentru a adăuga noul top. În capul listei se află două telefoane, Google Pixel 3 şi Galaxy Note 9, la egalitate cu 92 de puncte. Pe locul 3 se află Xiaomi Mi Mix 3, cu 84 de puncte şi apoi iPhone XS Max cu 82. Pixel 2 se ţine bine pe locul 6 şi acum (foarte apreciat de noi la Selfie și Bokeh Selfie). Acest scor final implică atât o testare foto, cât şi video.

DxOMark Selfie

La foto domină Pixel 3, cu 99 de puncte, iar la video domină Galaxy Note 9, cu 86 de puncte. Pixel 3 are avantaje pe partea de focalizare, dar Note 9 stă mai bine la culori şi expunere. Mă surprinde să văd Huawei Mate 20 Pro aşa jos în top, pe undeva pe la locurile 7-8, deşi la testele selfie Mobilissimo.ro a fost un soi de premiant.

DxOMark Selfie

Iar la testele noastre Galaxy Note 8 şi Note 9 au dezamăgit la selfie. iPhone XS Max a dezamăgit la video selfie, dar aici este pe locul 4. Mă intrigă aceste neconcordanțe şi vă recomand să priviţi cu atenţie mostrele realizate de francezi.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×