Ecranul lui Samsung Galaxy Nexus nu este chiar atât de impresionant - iată câteva motive

2.130 ori
<b>Ecranul lui Samsung Galaxy Nexus nu este chiar atât de impresionant - iată câteva motive</b>Samsung Galaxy Nexus a fost revelația săptămânii acesteia, fiind prezentat la Hong Kong drept primul terminal Android 4.0 și unul dintre primele telefoane cu ecran 720p. Cei de la flatpanelsHD au decis totuși să facă o analiză a acestui ecran,...

Samsung Galaxy Nexus a fost revelația săptămânii acesteia, fiind prezentat la Hong Kong drept primul terminal Android 4.0 și unul dintre primele telefoane cu ecran 720p. Cei de la flatpanelsHD au decis totuși să facă o analiză a acestui ecran, pentru a mai înlătura puțin din aerul superior al tehnologiei Samsung.

în primul rând, aflați că tehnologia OLED este cea succesoare celei LCD, iar Samsung are tendința de a integra ecrane bazate pe această tehnologie pe terminalele sale cât mai mult posibil. Samsung dezvolta și produce paneouri Super AMOLED, iar în acest caz telefonul Galaxy Nexus folosește un ecran de 4.65 inchi, cu rezoluție de 1280 x 720 pixeli.

Rezultatul este o densitate a pixelilor de 315 pixeli pe inchi, puțin mai mică decât cea de 326 a lui Retina Display de pe iPhone 4 și 4S. Aici apare o altă problemă, faptul că acesta este un display Super AMOLED și nu un Super AMOLED Plus, deci panoul ecranului este bazat pe structura PenTile pixel, în care pixelii împart subpixeli. Dezavantajul este că PenTile duce la pierderea de detalii și claritate și la o tentă albăstrie în jurul literelor.

Ecranul lui Samsung Galaxy Nexus nu este chiar atât de impresionant - iată câteva motive

De asemenea, dacă vom recalcula densitatea pixelilor în funcție de subpixeli, vom vedea că Galaxy Nexus este aproape de o valoare reală de 200 ppi, puțin mai mare decât a lui Galaxy S II, care are avantajul unui Super AMOLED Plus cu structura de pixeli RGB. O altă problemă a tehnologiei PenTile este aceea că în ciuda părerii generale, aceste AMOLED-uri au consum destul de ridicat de energie. Toate acestea fiind spuse, Galaxy Nexus nu mai este chiar atât de impresionant, nu-i așa?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×