Ericsson vinde peste 2000 de brevete unui "patent troll" care dă În judecată Apple, Google și RIM

1.084 ori
<b>Ericsson vinde peste 2000 de brevete unui "patent troll" care dă În judecată Apple, Google și RIM</b>Un "patent troll" este o entitate/companie care trăiește pur și simplu din deținerea de brevete și procesele contra companiilor care le încălca. Cam asta a făcut și compania din China care deținea brevetul pentru numele iPad, deși îl vânduse...

Un "patent troll" este o entitate/companie care trăiește pur și simplu din deținerea de brevete și procesele contra companiilor care le încălca. Cam asta a făcut și compania din China care deținea brevetul pentru numele iPad, deși îl vânduse cu ani în urmă către Apple. Compania nici nu mai exista, neavând nici sediu, nici angajați, dar trăia din brevete. La fel face și un nou troll care a cumpărat de la Ericsson 2000 de brevete.

E vorba despre Unwired Planet, care în 2012 a dat în judecată Apple, Google și RIM pentru o serie de proprietăți intelectuale. Compania a cumpărat acum peste 2000 de brevete de la Ericsson, după cum spuneam și urmează să continue acțiunile legale contra marilor companii. Planurile Ericsson sunt de a transfera 2185 de brevete din SUA și internaționale, plus aplicații de brevete către Unwired Planet.

în cazul în care vă întrebați, e vorba despre tehnologii 2G, 3G și LTE, iar Ericsson va mai include și 100 de brevete pe an distribuite companiei începând cu 2014 și până în 2018. Ce câștiga aici Ericsson? Acces la toate brevetele de la Unwired Planet, plus o sumă necunoscută. Vreți o paralelă cu viața reală pentru acest troll? Cei care cumpără domenii de site-uri care îți trebuie ție, dar doar pentru a face bani.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×