Esecul Windows Phone 7, prezis de analistii Gartner

Autor:  | Publicat în:  Windows Mobile 905 ori
<b>Esecul Windows Phone 7, prezis de analistii Gartner</b>Cu doar cateva zile inainte de prezentarea oficiala a lui Windows Phone 7, analistii sunt neincrezatori cu privire la perspectivele platformei, cel putin cei de la Gartner. Expertii afirma ca OS-ul va garanta doar o usoara crestere a cotei de piata...

Cu doar cateva zile inainte de prezentarea oficiala a lui Windows Phone 7, analistii sunt neincrezatori cu privire la perspectivele platformei, cel putin cei de la Gartner. Expertii afirma ca OS-ul va garanta doar o usoara crestere a cotei de piata Microsoft printre platformele mobile, urmand ca apoi totul sa revina la normal.

Gartner estimeaza ca lansarea lui Windows Phone 7 va creste cota globala de piata Microsoft de la 4.7% in 2010 la 5.2% in 2011, dar si ca in 2014, aceasta va ajunge la doar 3.9%. Pana in acel moment, Microsoft va fi in urma tuturor developerilor de platforme mobile, conform aceleiasi predictii, care in mod surprinzator plaseaza Symbian tot pe primul loc in 2014, ca si acum, dar cu o cota de 30.2%.

Analistii au o incredere deosebita in Android, plasandu-l pe locul 2 dupa Symbian, in estimarile pentru viitor, astfel ca platforma Google ar urma sa atinga o cota de piata de 29.6% in 2014, de la 17.7% in 2010 si doar 3.9% in 2009. Importanta acestui OS a fost sesizata in august, cand pentru prima oara Android a devenit cel mai popular sistem de operare mobil din SUA, conform datelor oficiale Nielsen.

Acestea afirma ca Android are o cota de piata de 32% in SUA, depasind Apple, care ramane la 25% cu al sau iOS. Cei de la Microsoft raman totusi increzatori ca pot surprinde placut pe toata lumea, iar daca Google a facut-o de ce nu ar face-o si compania din Redmond?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×